Skip to main content

Νίκη-δήλωση προθέσεων της Άστον Βίλα

Action Images via Reuters/John Sibley

Μετά την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι οι «Χωριάτες» του Έμερι έβαλαν φρένο και στην Άρσεναλ επιτρέποντας στη Λίβερπουλ να μείνει πρώτη και οι ίδιοι να ονειρεύονται...

Το πρώιμο γκολ του Τζον ΜακΓκιν οδήγησε την Άστον Βίλα στη 15η συνεχή εντός έδρας νίκη στην Premier League, μια νίκη χωρίς ανάσα με 1-0 επί της Άρσεναλ, που εμπόδισε τους «Κανονιέρηδες» του Μίκελ Αρτέτα να ανακτήσουν την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Οι «Χωριάτες» του Ουνάι Έμερι, που είχαν σοκάρει και την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι με μια κυρίαρχη νίκη (1-0) την Τετάρτη, είναι τώρα τρίτοι με 35 πόντους μετά από 16 αγώνες σε μια γεμάτη κούρσα τίτλου, ενώ η Άρσεναλ, η οποία ξεπεράστηκε από τη Λίβερπουλ (37 βαθμοί) νωρίτερα το Σάββατο, είναι δεύτερη με 36.

Ο ΜακΓκιν σήκωσε το «Βίλα Παρκ» στο πόδι στο έβδομο λεπτό, αφού ο Λέον Μπέιλι έκανε το σπριντ στο δεξί φτερό πριν κόψει τη μπάλα επιλέγοντας τον αρχηγό της Βίλα, που γύρισε απότομα και νίκησε τον τερματοφύλακα Ντέιβιντ Ράγια.

Η Άρσεναλ πίεσε πολύ στη συνέχεια του παιχνιδιού και πίστεψε ότι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της συνάντησης, πριν το VAR προσδιορίσει ότι ο Κάι Χάβερτς είχε χειριστεί την μπάλα με το χέρι για να νικήσει τον τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Ο Αρτέτα, του οποίου η ομάδα του βόρειου Λονδίνου σημείωσε την πρώτη απώλεια μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες, δεν ήταν στον πάγκο της Άρσεναλ επειδή εξέτισε ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα, μετά την τρίτη κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στη σεζόν.