Skip to main content

Η αγγλική ομοσπονδία απηύθυνε κατηγορία στη Μάντσεστερ Σίτι

Action Images via Reuters/Lee Smith

Η FA προσάπτει στο σύλλογο ότι δεν διασφάλισε πως οι παίκτες του δεν θα συμπεριφέρονταν με τρόπο ακατάλληλο στον αγώνα με την Τότεναμ

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA), επειδή «δεν διασφάλισε ότι οι παίκτες της δεν θα συμπεριφέρονταν με τρόπο ακατάλληλο» στον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ με την Τότεναμ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ εξοργίστηκε όταν ο διαιτητής Σάιμον Χούπερ δεν άφησε το πλεονέκτημα μετά από φάουλ, με τον Τζακ Γκρίλις να έχει βρεθεί απέναντι στον τερματοφύλακα της Τότεναμ, στο ντέρμπι που έληξε ισόπαλο 3-3.

Ο Νορβηγός ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες των «Πολιτών» που περικύκλωσαν τον Χούπερ και αργότερα έκαναν αναρτήσεις για το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Σίτι έχει προθεσμία έως τις 7 Δεκεμβρίου για να απαντήσει στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση της FA αναφέρει: «Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε για παραβίαση του Κανονισμού Ε20.1 της FA, αφού οι παίκτες της περικύκλωσαν τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Τότεναμ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Υποστηρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του 94ου λεπτού του αγώνα, ο σύλλογος απέτυχε να εξασφαλίσει ότι οι παίκτες του δεν θα συμπεριφερθούν με τρόπο ακατάλληλο».