Skip to main content

Εύκολη νίκη της ΑΕΚ με Λαμία

Η Ένωση είχε τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 2-0.

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τη Λαμία, της οποίας επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 στην OPAP Arena για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλησίασε στον ένα βαθμό τον Παναθηναϊκό, που παίζει αργότερα απόψε με την Κηφισιά.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε τελειώσει με το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, καθώς πήγε στα αποδυτήρια με στέρεες βάσεις για τη νίκη.

Η Ένωση είχε προηγηθεί σε αυτό το διάστημα με 2-0 και στη συνέχεια είχε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για οικονομία δυνάμεων μέσω της διαχείρισης του αγώνα.

Στο 10ο λεπτό από σέντρα στην περιοχή της Λαμίας ο Αραούχο προσπάθησε για το ψαλιδάκι και η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι, που με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ για το πρώτο εφετινό γκολ του.

Στο 35΄ η συνεργασία Βίντα και Γκατσίνοβιτς, έφερε σε θέση βολής τον Αραούχο, με τον Αργεντινό φορ να σκοράρει, επίσης με το αριστερό κι επίσης το πρώτο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, για το 2-0.

Στην επανάληψη οι κλασικές φάσεις έλειψαν, εκτός αυτής στο 89΄ με την κεφαλιά του Τόσιτς να περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στις καθυστερήσεις και σε αντεπίθεση πέντε έναντι τριών, ο Μάνταλος σούταρε από πλάγια με τον Κοσέλεφ να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο παίκτης που το κέρδισε, με τον Μάνταλο να εκτελεί εύστοχα για το 3-0 που έφερε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση.