Skip to main content

Champions League: Ρεκόρ η Ρεάλ με 32 προκρίσεις στους «16» σε 32 διοργανώσεις

REUTERS/Juan Medina

Οι «Μερένχες» προκρίθηκαν στη φάση των νοκ άουτ νικώντα της Μπράγκα και είναι έτοιμοι να σφραγίσουν και την πρώτη θέση απέναντι στη Νάπολι.

Το Champions League έχει συνδεθεί με το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ισπανικός σύλλογος έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (14), είναι ο πρώτος που το κέρδισε (1955-56) και η ομάδα που έχει παίξει στις περισσότερες διοργανώσεις του, τις 47 από τις 69.

Από χθες η «Βασίλισσα», χάρη στη νίκη απέναντι στην Μπράγκα (3-0), διασφάλισε την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης, όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει στη φάση των νοκ άουτ αγώνων 32 φορές. Προφανώς η διοργάνωση είδε τη φόρμουλά της να αλλάζει με τα χρόνια ενώ στο παρελθόν δεν προβλεπόταν η φάση των «16», αλλά σε κάθε περίπτωση είναι η μοναδική ομάδα που περνούσε πάντα από την πρώτη φάση των ομίλων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή του 3ου γκρουπ με το μέγιστο της βαθμολογικής συγκομιδής ύστερα από 4 αγώνες (12 πόντοι) και στις 28 Νοεμβρίου θα μπορούσε να κλειδώσει την πρώτη θέση, δεδομένου ότι χρειάζεται μια ισοπαλία στο «Μπερναμπέου» απέναντι στη Νάπολι.

Σε διεθνές επίπεδο, οι «Μπλάνκος» έχουν επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό ευρωπαϊκών Σούπερ Καπ, πέντε, όπως η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα.

Επιπλέον, ο Αντσελότι είναι ο προπονητής που έχει κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του Champions League (104) με την επιτυχία απέναντι στην Μπράγκα, στις 195 παρουσίες του ως προπονητής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Έχοντας ήδη ξεπεράσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που σταμάτησε στους 192 αγώνες, ο επόμενος άμεσος ανταγωνιστής του Ιταλού τεχνικού είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με 98 νίκες.

naftemporiki.gr