Skip to main content

Συγγνώμη από το ESPN για τη χρήση AI στη δημιουργία «ψεύτικου» Λίλαρντ

Ο ραδιοτηλεοπτικός κολοσσός εμφάνισε για τωρινή μια συνέντευξη του νέου σταρ των Μπακς που είχε δοθεί το 2020.

Το ESPN ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) προκειμένου να αλλάξει ψηφιακά μια συνέντευξη με τον αστέρα του NBA και από φέτος συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, Ντέμιαν Λίλαρντ.

Ο γίγαντας των αθλητικών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων στις ΗΠΑ δημοσίευσε μια συνέντευξη μετά το ντεμπούτο του Λίλαρντ στους Μπακς, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Λίλαρντ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη των Μπακς με 118-117 επί των Φιλαδέλφεια 76ερς σημειώνοντας 39 πόντους και, κατά συνέπεια, ήταν ιδανικός υποψήφιος για συνέντευξη μετά τον αγώνα.

Το ESPN δημοσίευσε μια συνομιλία με τον παίκτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φαινόταν να έλαβε χώρα αμέσως μετά το παιχνίδι, όμως γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι ήταν μια συνέντευξη που δόθηκε το 2020 όταν ο Λίλαρντ έπαιζε για το Πόρτλαντ.

Η απόσταση μεταξύ του συνεντευξιαζόμενου και του δημοσιογράφου ήταν σύμφωνη με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ορισμένοι οπαδοί θυμήθηκαν κάποια αποσπάσματα.

Επιπλέον, η ψηφιακά δημιουργημένη φανέλα ήταν διαφορετική από αυτή που φορούσε ο παίκτης στη διάρκεια του παιχνιδιού και το μικρόφωνο είχε λογότυπο ESPN, όταν το matchup ήταν αποκλειστικά για την TNT.

Το ESPN ζήτησε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση προκλήθηκε. «Περιστασιακά προσπαθούμε να συνδέσουμε αθλητικές στιγμές του παρελθόντος με σύγχρονες εικόνες και ιστορίες ως μέρος του κοινωνικού μας περιεχομένου», δήλωσε στο Sports Media Watch.

«Αν και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να παραποιήσουμε κάτι για τους οπαδούς, αναγνωρίζουμε πλήρως πώς αυτή η περίπτωση προκάλεσε σύγχυση».

naftemporiki.gr