Skip to main content

Στον ημιτελικό της Βιέννης ο Τσιτσιπάς

REUTERS/Hannah Mckay

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον Μπόρνα Γκόγιο και τον περιμένει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στους ''4''.

Μετά από μία μεγάλη μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε το εμπόδιο του Μπόρνα Γκόγιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βιέννης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ 7-6 και το δεύτερο 7-5 και ήταν πιο αποτελεσματικός στο σερβίς του, 78% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο, 55% στο δεύτερο έναντι 73% και 52% αντίστοιχα του Κροάτη.

«Αισθάνομαι υπέροχα, έδωσα σπουδαία μάχη στο court», είπε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο Tennis TV και συνέχισε:

«Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πίσω στο σκορ αλλά συνέχισα να παλεύω και δεν έχανα την πίστη ότι θα μπορούσα να επιστρέψω. Τελείωσα το τάι μπρέικ με ωραίο τρόπο, παλεύοντας και δίνοντας τόσα πολλά στο γήπεδο. Έπεισα τον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω, ειδικά μετά το 0-3. Ένιωσα ότι έπρεπε να κρατάω την μπάλα βαθιά και να επιτίθεμαι όποτε η μπάλα ήταν ρηχή. Για το δεύτερο σετ δεν μπορώ να πω πολλά. Και οι δύο κρατούσαμε το σερβίς μας αρκετά εύκολα, προσπάθησα όσο μπορούσα να τον δυσκολέψω στο σερβίς του. Και η στιγμή ήρθε στο 5-5, όταν επέστρεψα πολύ καλά, μπόρεσα να αμυνθώ εξαιρετικά και τον ώθησα να επιδιώξει μεγάλα χτυπήματα. Ήταν σημαντικό να μείνω εκεί και μπόρεσα σε αυτή τη στιγμή να δω την μπάλα σαν… γκρέιπφρουτ».