Skip to main content

«Κατοστάρες» για Παναθηναϊκό και Προμηθέα

Οι «πράσινοι» και το αχαϊκό συγκρότημα επιβλήθηκαν του Λαυρίου και του Αμαρουσίου αντίστοιχα και μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι τρεις μόνες αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, διάστημα που έκανε επιμέρους σκορ 30-9, ο Παναθηναϊκός είχε εύκολη δουλειά στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε με 111-75 του Λαυρίου για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Οι «πράσινοι» είχαν 25 ασίστ για 8 λάθη, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Κώστα Αντετοκούνμπο με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και 2 κοψίματα. Από το Λαύριο πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντε Τζούλιους με 24 πόντους.

Μετά το 56-45 του ημιχρόνου ο ρυθμός στο δεύτερο άνοιξε περισσότερο. ΟΙ παίκτες του Αταμάν με ένα 15-2 έκαναν το 71-47 στα μέσα της τρίτης περιόδου και δρομολόγησαν τις εξελίξεις, αφού το Λαύριο δεν κατάφερε να επανέλθει.

Λίγο νωρίτερα, ο Προμηθέας είχε επιβληθεί στην Πάτρα με 111-92 του Αμαρουσίου και όπως οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος μετά την τρίτη αγωνιστική, σε αντίθεση με τους «νεοφώτιστους» Αθηναίους που παραμένουν χωρίς νίκη.

Ο Χέιλ είχε 27 πόντους με 5/8 τρίποντα και 5 ασίστ για τους νικητές, ενώ ο Ρέϊνολντς σκόραρε 22 πόντους με 6/9 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα, ο Κάουαν είχε 21 και 8 ασίστ και ο Ετσενίκε 20 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ.

Για το Μαρούσι πρώτος σκόρερ ήταν ο Λούκοβιτς με 16 πόντους, ο Χιλ μέτρησε 15 με 3/5 τρίποντα, ενώ ο Τζούστον είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.