Skip to main content

Η Ελλάδα πέρασε από το Δουβλίνο και τώρα… τελικός με την Ολλανδία

EUROKINISSI

Γιώργος Γιακουμάκης και Γιώργος Μασούρας οδήγησαν την Εθνική στο 2-0 επί της Ιρλανδίας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει τους ''οράνιε'' στη Νέα Φιλαδέλφεια την Δευτέρα για το μεγάλο παιχνίδι της δεύτερης θέσης.

Ελλαδάρα-ομαδάρα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε για το Δουβλίνο έχοντας ως μονόδρομο την νίκη και επιστρέφει με το ”τρίποντο” στην Αθήνα, επικρατώντας 2-0 χάρη σε τέρματα των Γιακουμάκη και Μασούρα.

Η Εθνική μας ομάδα, σε συνδυασμό με το ”διπλό” της Γαλλίας στην Ολλανδία, ανέβηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου και περιμένει τους ”οράνιε” στην Opap Arena το βράδυ της Δευτέρας για έναν τελικό πρόκρισης.

Για να κατακτήσει σίγουρα η ομάδα του Πογιέτ την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Euro 2024 θα πρέπει να νικήσει τους Ολλανδούς και τελευταία αγωνιστική εντός έδρας να πάρει έναν βαθμό από την ”περασμένη” Γαλλία.

Η εκκίνηση του ματς ανήκε στους Ιρλανδούς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο και απείλησαν δύο φορές. Στο 4′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Σμόουλμπον ενώ στο 5′ ο Φέργκιουσον σημάδεψε το δοκάρι. Από κει και έπειτα η Ελλάδα έλεγξε τον ρυθμό, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο 17′ ο Μπακασέτας απείλησε με σουτ από απόσταση. Η υπεροχή της Εθνικής καρποφόρησε στο 20′.

Ο Τσιμίκας από αριστερά έκανε υπέροχη σέντρα και ο Γιακουμάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 37′ ο Μπαζούνου νίκησε τον Πέλκα σε τετ α τετ και στη τελευταία φάση του ημιχρόνου η ομάδα του Πογιέτ έβαλε βάσεις νίκης. Με αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Μάντάλος βρήκε τον Γιακουμάκη, εκείνος τον Πέλκα, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα και από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 2-0 με ωραίο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα έκανε ιδανική διαχείριση στο ματς και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έχοντας και μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Ιωαννίδη για τρίτο γκολ. Οι Ιρλανδοί είχαν δύο καλές κεφαλιές του Ντόχερτι στο 82′ και στο 83′ με τον Μασούρα και τον Βλαχοδήμο να απομακρύνουν.

Το 2-0 έμεινε άνετα μέχρι τέλους και το ”τρίποντο” κατέληξε σε χέρια ελληνικά.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, όπως προαναφέραμε, η Γαλλία έκανε την χάρη στην Ελλάδα, νίκησε την Ολλανδία με 2-1 χάρη σε ένα προσωπικό σόου του Κιλιάν Μπαπέ που σκόραρε δύο φορές και έδωσε την ευκαιρία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για ένα ματς-τελικό κόντρα στους ”οράνιε” στην Opap Arena.

H βαθμολογία: Γαλλία 18, Ελλάδα 12, Ολλανδία 9, Ιρλανδία 3, Γιβραλτάρ 0.

* Oλλανδία και Γιβραλτάρ έχουν ένα ματς λιγότερο.