Skip to main content

Ο Ρούνεϊ ανέλαβε την Μπέρμιγχαμ

Geoff Burke-USA TODAY Sports

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής αντικατέστησε τον Τζον Γιούστας, ο οποίος απολύθηκε τη Δευτέρα έχοντας την ομάδα των Μίντλαντς έκτη στην Championship.

Ο παλαίμαχος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Γουέιν Ρούνεϊ, ανέλαβε προπονητής της Μπέρμιγχαμ Σίτι, ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/10) η ομάδα της αγγλικής Championship.

Ο πρώην προπονητής της αμερικανικής Ντι Σι Γιουνάιτεντ υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 ετών με το σύλλογο και αντικατέστησε τον Τζον Γιούστας, ο οποίος απολύθηκε τη Δευτέρα αφήνοντας την ομάδα των Μίντλαντς στην έκτη θέση της βαθμολογίας, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ.

«Έχω ξεκάθαρο τρόπο με τον οποίο θέλω να παίζει η ομάδα και το προπονητικό μου επιτελείο και εγώ θα δουλέψουμε σκληρά για να το εφαρμόσουμε. Θα δημιουργήσουμε εδώ μια κουλτούρα νίκης με μια ταυτότητα που θα σηκώνει τους οπαδούς των “Μπλε” στο πόδι», δήλωσε.

Ο Ρούνεϊ θα υποστηριχθεί από τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Αγγλίας, Άσλεϊ Κόουλ και τον πρώην συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ, Τζον Ο΄Σέι, οι οποίοι θα διατηρήσουν τις θέσεις βοηθού προπονητή στις εθνικές ομάδες Ελπίδων της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, αντίστοιχα.

Ο 37χρονος τεχνικός παραιτήθηκε ως προπονητής της Ντι Σι Γιουνάιτεντ, ομάδας της Major League Soccer (MLS) των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, αφού απέτυχε να την οδηγήσει στα πλέι οφ.