Skip to main content

Η ΑΕΚ γλίτωσε την παραλίγο «αυτοκτονία»

Η Ένωση φλέρταρε με μια τρίτη εντός έδρας ισοπαλία, την οποία εν τέλει απέφυγε και μείωσε από την κορυφή ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Για τρίτη φορά φέτος η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στην OPAP Arena, μόνο που αυτή τη φορά δεν κάηκε… Η πρωταθλήτρια Ελλάδας επιβλήθηκε του Ατρόμητου με 2-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, αφού προηγουμένως δυσκόλεψε η ίδια τη ζωή της, χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα.

Η Ένωση άφησε το σύλλογο των δυτικών προαστίων στο παιχνίδι έως το τέλος της αναμέτρησης και παραλίγο να το πληρώσει με άλλους δύο χαμένους βαθμούς, τους οποίους έσωσε στο 90΄+5.

Η ΑΕΚ ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο με την πίεση που έβαλε στον Ατρόμητο και την ενέργεια που ξόδευε δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξε στο 31΄, όταν από εκπληκτικό σουτ του Αραούχο στο δοκάρι ο Τσακμάκης πήγε με δύναμη στον Μάνταλο υποπίπτοντας σε πέναλτι.

Ο Άμραμπατ δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και στο 41΄ έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Πόνσε την προσπάθεια του οποίου έβγαλε ο Τσιντώτας και ύστερα με τον Σιντιμπέ, ο οποίος αστόχησε στην ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Πόνσε ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το 2-0 , όμως το σχέδιό του χάλασε ο Ασεβέδο, ο οποίος απέκρουσε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι.

Ο ρυθμός και η ένταση της ΑΕΚ έπεσαν στην επανάληψη και ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να παρέμβει κάνοντας τέσσερις μαζεμένες αλλαγές με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Από την πλευρά τους οι «κυανόλευκοι» μπορεί να μην απειλούσαν, όμως κρατούσαν το σκορ σε ανατρέψιμο επίπεδο και βρίσκονταν πάντα μέσα στο παιχνίδι.

Με το χρονόμετρο να πλησιάζει στο 90λεπτο η ομάδα του Κρις Κόλμαν αποφάσισε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, αφού ούτως ή άλλως δεν είχε τίποτα να χάσει.

Στο 79΄ ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Έντερ και από την εκτέλεση του κόρνερ ο Ατρόμητος σκόραρε με τον Φριντζόνσον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και η φάση ελέγχθηκε εξονυχιστικά από το VAR για οφσάιντ καθώς ήταν οριακή, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα γι΄ αρκετά λεπτά.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αντζιέλσκι από τον Σιντιμπέ, ο οποίος αποβλήθηκε στην ίδια φάση, με τον «παθόντα» να εκτελεί, να νικά τον Στάνκοβιτς και να ισοφαρίζει στο 89΄.

Με τη σέντρα η ΑΕΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Έρλινγκμαρκ στον Μάνταλο (90΄+1), Ο Γκατσίνοβιτς το εκτέλεσε ψύχραιμα στο 90΄+5 διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, αφού πρώτα χρειάστηκε να ενεργήσει σαν από μηχανής Θεός ο Χατζισαφί στο 90΄+13, όταν απέκρουσε λίγο πριν η μπάλα καταλήξει τα δίχτυα από την κεφαλιά του Αντζιέλσκι.