Skip to main content

Αίτημα της ΕΟΚ για Προολυμπιακό τουρνουά

Eurokinissi Sports – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κατέθεσε αίτημα για να φιλοξενήσει το ένα από τα τέσσερα τουρνουά, που θα δώσουν ισάριθμα εισιτήρια για το Παρίσι 2024.

Η ΕΟΚ κατέθεσε υποψηφιότητα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) για τη διοργάνωση ενός (από τα συνολικά τέσσερα) Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ, από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, το 2024.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος θα ακολουθήσει ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας. Τα τουρνουά θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι, μεταξύ 2 και 7 Ιουλίου.

Το κόστος ανάληψης ανέρχεται από 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ, με την ΕΟΚ να προγραμματίζει να καλύψει τα έξοδα μέσω δικών της πόρων, ιδιωτικών χορηγιών και κρατικής επιχορήγησης.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Ισπανία, ενώ Σλοβενία και Λετονία έχουν πρόθεση να υποβάλουν αίτημα.

Σε κάθε ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά θα μετέχουν έξι Εθνικές ομάδες, που είναι οι:

Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γεωργία, Φινλανδία, Βραζιλία, Πόρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Αίγυπτος, Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.