Skip to main content

Απίστευτο σφάλμα της ΕΠΟ με τις κίτρινες κάρτες των διεθνών

Πολύ σοβαρό ατόπημα των υπεύθυνων για τις Εθνικές ομάδες, καθώς θεώρησαν λανθασμένα ότι τέσσερις διεθνείς ήταν τιμωρημένοι για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Σε ένα πολύ μεγάλο λάθος υπέπεσε η ΕΠΟ, αναφορικά με τους φερόμενους ως τιμωρημένους με κάρτες Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο και Σιώπης, οι οποίοι ένεκα τούτου αποκλείστηκαν από τον Πογέτ για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε ενημερώσει πως οι προαναφερόμενοι ήταν τιμωρημένοι για τον συγκεκριμένο αγώνα επειδή είδαν κίτρινες κάρτες εναντίον της Ολλανδίας, που ήταν η δεύτερη για τον καθένα τους στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Αυτό δεν ίσχυε πάντως, αφού για την προκριματική φάση της διοργάνωσης ο κανονισμός αναφέρει πως η τιμωρία μιας αγωνιστικής επέρχεται στις τρεις κίτρινες κάρτες!

Οι τέσσερις διεθνείς δεν εξέτισαν λοιπόν ποινή στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ κι αν δεχθούν κίτρινη κάρτα στο επόμενο παιχνίδι με την Ιρλανδία, στο Δουβλίνο, τότε θα λείψουν από το ενδεχομένως καθοριστικό ματς με την Ολλανδία στην OPAP Arena.

Μετά την ανάδειξη του θέματος η Ομοσπονδία παραδέχθηκε το μεγάλο αυτό λάθος και στην ενημέρωσή της εμπλέκει τους Κώστα Κωσταντινίδη και Τάκη Φύσσα.

Η επίσημη τοποθέτηση της ΕΠΟ σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λάθος ως προς την προσμέτρηση  κίτρινων καρτών και κατ΄ επέκταση την τιμωρία διεθνών ποδοσφαιριστών:

1. Πρόκειται περί αναμφισβήτητου λάθους,  όπως παραδέχονται οι Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής όλων των Εθνικών Ομάδων και Τάκης Φύσσας, αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, μολονότι το λάθος αυτό δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια.

2. Η Διοίκηση, θα ερευνήσει το θέμα συνεκτιμώντας τη συνολική προφορά καθενός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ειδικότερη προσφορά τους στην Εθνική Ομάδα, θα αποφασίσει δε περί του πρακτέου τις προσεχείς ημέρες.