Skip to main content

Εκκίνηση στο «Ράλι των Θεών»

Ο Φιλανδός Ροβάνπερα, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του εφετινού πρωταθλήματος, ήταν ο νικητής της πρώτης υπερειδικής διαδρομής.

Η εκκίνηση στο Ράλι Ακρόπολις 2023 δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (7/9, 17:45) κάτω από τον Ιερό Βράχο και κατέληξε στην Πλατεία Νερού, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη υπερειδική του αγώνα, που είναι ο δέκατος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει πέντε ειδικές (Λουτράκι 1 & 2, Πίσια, Λιβαδειά και Ελάτεια), με τους οδηγούς να καλούνται να μείνουν… μακριά από μηχανικά προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις.

Ο Κάλε Ροβάνπερα (Toyota Yaris Rally 1 Hybrid) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή.

Ο Φιλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών κάλυψε τα 1,48 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1 λεπτό και 32.9 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας τρία δέκατα πίσω του τον συμπατριώτη του οδηγό της Hyundai, Εσαπέκα Λάπι.

Τα αυτοκίνητα της κορεατικής ομάδας συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα της υπερειδικής, καθώς ελάχιστα πιο αργοί από τον Φιλανδό ήταν οι συμπαίκτες του Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρντο.