Skip to main content

Κροατικός Τύπος για επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια: «Φρίκη στην Αθήνα»

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η εφημερίδα N1 αναφέρει ότι ήδη έφτασε στην Αθήνα ο Κροάτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Πρώτο θέμα σε όλες τις κροατικές εφημερίδες είναι η επίθεση των Κροατών χούλιγκαν εναντίον φιλάθλων της ΑΕΚ, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου και τον τραυματισμό αρκετών ατόμων.

Για «πρωτοφανείς σκηνές χάους στην Αθήνα, με πρωταγωνιστές τους Bad Blue Boys της Δυναμό» κάνει λόγο η εφημερίδα Dnevnic του Ζάγκρεμπ. «Το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερο πλάνο μετά τη χθεσινοβραδινή δολοφονία ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ που μαχαιρώθηκε οκτώ φορές στην Αθήνα» γράφει η κροατική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «τέτοια βία δεν είχαμε δει εδώ και χρόνια».

Η Dnevnic υπενθυμίζει ότι «η UEFA κήρυξε τον αγώνα υψηλού κινδύνου πριν από την περασμένη εβδομάδα και απαγόρευσε τους φιλοξενούμενους φιλάθλους. Παρά την απαγόρευση όμως περίπου 200 οπαδοί -μέλη  της BBB του συλλόγου του Ζάγκρεμπ έφτασαν στην Αθήνα».

«Χάος στην Αθήνα» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα T-Portal. «Έλληνας οπαδός της ΑΕΚ μαχαιρώθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συμπλοκής με οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις οπαδών πριν από τον πρώτο αγώνα  για το  Champions League.

Η εφημερίδα 24 Sata γράφει ότι «μετά από όλα αυτά τα τρομερά επεισόδια στην Αθήνα, υπάρχει φόβος ότι η UEFA θα μπορούσε να κάνει το πιο αυστηρό βήμα, δηλαδή να διώξει τη Ντιναμό από περαιτέρω αγώνες και να ακυρώσει τον αγώνα σε βάρος της». Η εφημερίδα τονίζει επίσης ότι η πρωταθλήτρια Κροατίας εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωσή της τα συλλυπητήριά του συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος»

Στην Αθήνα ο Κροάτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Η εφημερίδα N1 αναφέρει ότι ήδη έφτασε στην Αθήνα ο Κροάτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Φρίκη στην Αθήνα», σημειώνει στον τίτλο της ανταπόκρισης η N1. Μεταδίδει μάλιστα μαρτυρίες από ανθρώπους που βίωσαν τα τραγικά γεγονότα: «Οι Κροάτες ήρθαν με κλαμπ, δεν το έχω ξαναδεί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας  κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ. «Γύρω στις 10 το βράδυ, εμφανίστηκαν χούλιγκαν και «κουκουλοφόροι» με κλομπς. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου. Ήρθαν από παντού, σε πολλές ομάδες. Είδα έναν τραυματία με ματωμένο κεφάλι, να τον παίρνει το ασθενοφόρο».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, γράφει η κροατική εφημερίδα, «η αστυνομία έφτασε μετά από μισή ώρα από την έναρξη των επεισοδίων». «Η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι Κροάτες, 82 συνολικά. Υπάρχει ένας ακόμη Αυστριακός, ένας υπήκοος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ένας Αλβανός ένας Γερμανός και δύο Έλληνες».

naftemporiki.gr