Skip to main content

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Αναβάλλεται το ματς ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της UEFA.

Την αναβολή του παιχνιδιού μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αποφάσισε η UEFA μετά τα αιματηρά επεισόδια, με θύμα 29χρονο, που προκάλεσαν χθες το βράδυ οπαδοί της Ντιναμό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της UEFA. Ωστόσο, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε ήδη την αναβολή σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  «Ο αγώνας του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League μεταξύ ΑΕΚ και Ντίναμο, προγραμματισμένος για την Τρίτη 8 Αυγούστου, αναβλήθηκε κατόπιν απόφασης της UEFA. Η Ντίναμο θα ενημερώσει το κοινό εγκαίρως για τη νέα ημερομηνία του αγώνα, καθώς και όλα τα νέα σχετικά με αυτό το θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί για τα μέτρα ασφαλείας και ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, συμμετείχαν η UEFA, η αστυνομία και αντιπροσωπεία από την πρεσβεία της Κροατίας και της αντίπαλης ομάδας.

Νωρίτερα όμως η ΑΕΚ αποχώρησε από την σύσκεψη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, η ομάδα δεν γίνεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη παρούσας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σημειώνεται ότι μετά τα επεισόδια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζοντας την επιδρομή.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των ταραχών. Η GNK Dinamo θέλει να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η GNK Dinamo καταδικάζει έντονα τις ταραχές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις οποίες, σύμφωνα με αναφορές της ελληνικής αστυνομίας και ελληνικών και κροατικών ΜΜΕ, ταραξίες από την Κροατία ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με οπαδούς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση Κροατών χούλιγκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια: Πώς διέσχισαν όλη την Ελλάδα με «διακριτική παρακολούθηση»