Skip to main content

Έχει σκοράρει περισσότερα διεθνή γκολ από τον Μέσι ή τον Ρονάλντο – Και σε ηλικία 40 ετών ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

INTIME NEWS

Έχει ήδη σκοράρει σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα, κάτι που έχουν πετύχει μόλις 2 άτομα ακόμη. Και τώρα θα μπορούσε να γίνει το πρώτο άτομο που σκοράρει σε 6ο Μουντιάλ.

185 γκολ με την εθνική ομάδα του Καναδά. Περισσότερα από κάθε άλλο μέλος εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας (ανδρών ή γυναικών) ανά τον κόσμο. Το ρεκόρ αυτό η Κριστίν Σινκλέρ το πέτυχε ήδη από τον Ιανουάριο του 2020. Και σήμερα, σε ηλικία 40 ετών, συνεχίζει να σκοράρει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN έχει μάλιστα την ευκαιρία να καταγράψει ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα και ηγείται της εθνικής ομάδας γυναικών του Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η Κριστίν Σινκλέρ σε προπόνηση. REUTERS/Luisa Gonzalez

Αν βρει τα δίχτυα, θα έχει σκοράρει σε 6 Μουντιάλ. Κανείς άλλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Το 2019 είχε γίνει η δεύτερη παίκτρια που είχε σκοράρει σε πέντε Μουντιάλ. Η Μάρτα ήταν η πρώτη και ο Ρονάλντο έγινε ο τρίτος το 2022.

Η Σινκλέρ σε ηλικία 16 γυναικών έγινε η νεότερη παίκτρια της Εθνικής Καναδά. Έκτοτε οι διακρίσεις δεκάδες. Τώρα έχει την ευκαιρία να προσθέσει το «παγκόσμια πρωταθλήτρια» στη μακρά λίστα των επιτευγμάτων της.

Η γυναικεία ομάδα του Καναδά τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2003 με τη Σινκλέρ να σημειώνει τρία γκολ, ενώ κατέκτησε χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016.

]Η Κριστίν Σινκλέρ εν ώρα δράσης. REUTERS/Luisa Gonzalez

Το 2020 ήρθε ο θρίαμβος με το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με τη Σινκλέρ αρχηγό ο Καναδάς επικράτησε μεγάλων δυνάμεων του γυναικείου ποδοσφαίρου όπως η Βραζιλία, οι ΗΠΑ και η Σουηδία.

Και τώρα ποντάροντας σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει την ευκαιρία να εδραιώσει την κληρονομιά της ως μία από τις πιο επιδραστικές παίκτριες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.