Skip to main content

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ θέλει έναν αγώνα C.L. ή Premier League στις ΗΠΑ

Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Ο φιλικός αγώνας Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπροστά σε 82.000 θεατές και το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Μίλαν με σχεδόν 100.000 άτομα, μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να μεταφερθεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό;

Με στόχο μια ολοένα και πιο παγκόσμια επισκόπηση του ποδοσφαίρου, ο κόσμος του αθλήματος θα μπορούσε σύντομα να βαδίσει σε μονοπάτια που ακολουθούν τα αμερικανικά σπορ εδώ και αρκετό καιρό.

Οι διάσημες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πλέον πολλές, και βλέποντας έναν αγώνα μιας διοργάνωσης της UEFA ή μιας εθνικής ομοσπονδίας εντός των ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να είναι το νέο σύνορο για την αύξηση της προβολής και, κατά συνέπεια, των εσόδων.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα The Times, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στη δική του πολιτεία, έχει εκφράσει την προθυμία του να διαβούν τον Ατλαντικό και αγώνες Champions League ή Premier League.

Ο Μέρφι έχει ήδη καταφέρει να μπει το MetLife Stadium ανάμεσα στα 16 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στη συνδιοργάνωση ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού. Το Σάββατο 22 Ιουλίου, ο κυβερνήτης και άλλοι 82.000 θεατές βρέθηκαν στο MetLife για το παιχνίδι Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιπλέον, ο Μέρφι, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών και Γυναικών. Το MetLife είναι ένα από τα φαβορί για να φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026, μαζί με το SoFi Stadium στο Λος Άντζελες και το AT&T Stadium στο Τέξας.

Λίγο πριν από εκείνο τον αγώνα, που κέρδισαν (2-0) οι «Κόκκινοι Διάβολοι» με τα γκολ των Μπρούνο Φερνάντες και Σάντσο, ο Μέρφι εξέφρασε στους παρόντες δημοσιογράφους το ενδιαφέρον του για τη διοργάνωση ενός αγώνα Premier League ή Champions League.

Όσον αφορά την προοπτική της Premier League είναι μια υπόθεση που είχε ήδη συζητηθεί, το 2008, αλλά στο τέλος απορρίφθηκε. Από την άλλη, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έχει ανοίξει φέτος τη συζήτηση γι΄ αυτό το θέμα.

«Μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι θα “πεθαίναμε” για να έχουμε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό παιχνίδι οπουδήποτε στην Αμερική. Θα ήθελα απλώς να κάνω έκκληση στην UEFA να παίξει έναν αγώνα Champions League εδώ», είπε ο κυβερνήτης.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργήσει από την πλευρά μας. Θα ήθελα να δω την Μπαρτσελόνα να παίζει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Νιου Τζέρσεϊ κάποια στιγμή στην κανονική περίοδο ή σε έναν αγώνα Champions League. Υποθέτω ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ το βλέπουν ως μια καλή ευκαιρία, δίνοντας τους καλύτερους παίκτες τους μπροστά σε 82.000 οπαδούς. Η ζήτηση για εισιτήρια θα ήταν τεράστια».

Και συμπλήρωσε: «Θα σας πω τι είναι ένα καλό πρότυπο, το NFL. Όπως όλοι γνωρίζετε, παίζουν παιχνίδια κανονικής περιόδου στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. Όσο για το Μουντιάλ, παλεύουμε να έχουμε τον τελικό εδώ. Η FIFA αγαπά αυτό που βλέπει σε αυτό το γήπεδο».

naftemporiki.gr