Skip to main content

Και εγένετο NBA Cup

EPA/GEORGE FREY

Η ιδέα συζητήθηκε για 15 χρόνια προτού καταλήξει σε μια μορφή εμπνευσμένη από ορισμένες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου.

Το NBA ξεκίνησε επίσημα το NBA Cup, το πρώτο του τουρνουά στη μέση της σεζόν, το οποίο θα κορυφωθεί με τον τελικό στις 9 Δεκεμβρίου, στο Λας Βέγκας.

«Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως το NBA. Σε όλο τον αθλητισμό βλέπουμε νέες καινοτομίες και ήρθε η ώρα γι΄ αυτό το εποχικό τουρνουά», υπογράμμισε ο επίτροπος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Οι (συνολικά) 67 αγώνες και στις δύο φάσεις του εποχικού αυτού τουρνουά θα συνυπολογιστούν στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, εξαιρουμένου του τελικού.

Όλοι οι σύλλογοι θα παίξουν 82 παιχνίδια κανονικής περιόδου ο καθένας τη σεζόν 2023-24. Με βάση τα αποτελέσματα της περσινής σεζόν κληρώθηκαν έξι όμιλοι των πέντε ομάδων, τρεις από την Ανατολική και τρεις από τη Δυτική Περιφέρεια.

Κάθε ομάδα θα παίξει δύο φορές εντός έδρας και δύο εκτός, με κάθε αντίπαλο του ομίλου. Αυτοί οι αγώνες θα παίζονται τις Τρίτες και τις Παρασκευές του Νοεμβρίου, εκκινώντας από τις 3 Νοεμβρίου κι εξαιρουμένης της ημέρας των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώτος κάθε ομίλου και οι επόμενες δύο καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά (νοκ άουτ), που θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα προκριθούν στους ημιτελικούς τού Λας Βέγκας, στις 7 Δεκεμβρίου και στον τελικό, που θα διεξαχθεί δύο ημέρες αργότερα.

Κάθε παίκτης της νικήτριας ομάδας θα λάβει 500.000 δολάρια. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος», είπε ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ. «Θα προσθέσει ένα στοιχείο ενθουσιασμού για τους παίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Νομίζω ότι είναι μια υπέροχη ιδέα».