Skip to main content

O.K. από UEFA σε Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ

Το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα λάβει απόφαση έως ότου εκδώσει απόφαση το ισπανικό δικαστήριο για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η υπόθεση Νεγκρέιρα –που έκανε τόσο θόρυβο στην Ισπανία– και οι συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν στη σκέψη ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα.

Όπως ανέφερε η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, ο σύλλογος των «Μπλαουγκράνα» έλαβε επιβεβαίωση από την UEFA την περασμένη Παρασκευή ότι η ομάδα τού Τσάβι Ερνάντεθ θα συμμετάσχει κανονικά στην επόμενη έκδοση της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Η «Μπάρτσα» θα λάβει μέρος στο τουρνουά ως ομάδα πρώτης κατηγορίας, έχοντας κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο. Η επικύρωση της Επιτροπής Εφέσεων της UEFA εξακολουθεί να λείπει, αλλά όπως υπογραμμίστηκε πρόκειται μόνο για μια τυπική διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Ζαν-Σαμουέλ Λέουμπα και η Μίριαμ Κόλερ-Τρουντζ, οι δύο επιθεωρητές του ανώτατου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οργανισμού, ολοκλήρωσαν την έκθεσή τους αφότου η UEFA αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τον καταλανικό σύλλογο τον περασμένο Μάρτιο (στις 23 Μαρτίου), όταν μόλις είχε ξεσπάσει η υπόθεση Νεγκρέιρα.

Έκτοτε, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έχει εντείνει τις επαφές με τον νούμερο ένα παράγοντα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, τον πρόεδρο Αλεξάντερ Τσέφεριν, προκειμένου να προσπαθήσει να αποφύγει μια τιμωρία για την επόμενη σεζόν και κατά συνέπεια ο σύλλογος να μην καταδικαστεί σε αθλητικό επίπεδο, μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση του ισπανικού αστικού δικαστηρίου. Η δικαστική υπόθεση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι συνομιλίες μεταξύ του συλλόγου και του ανώτατου οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο, δεν σταμάτησαν ποτέ.
Η UEFA ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις για την υπόθεση Νεγκρέιρα, μέσω ενός εγγράφου που περιέχει 71 ερωτήσεις για το θέμα και στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η Μπαρτσελόνα. Στο μεταξύ, η επόμενη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ έχει «διασφαλιστεί».

naftemporiki.gr