Skip to main content

Το (αποτυχημένο) σχέδιο Λαπόρτα για το 50% της Μπάρτσα στον Ράτκλιφ

Ο Βρετανός φέρεται να προσπάθησε να μπει στους «Μπλαουγκράνα» εισφέροντας δισεκατομμύρια στον σύλλογο, πριν στρέψει την προσοχή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκτός από τις πρόσφατες προσπάθειες με Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Σερ Τζιμ Ράτκλιφ φέρεται να προσπάθησε να αγοράσει και το 50% της Μπαρτσελόνα.

Σε απόσπασμα από ένα νέο βιβλίο για τον ιδρυτή της Ineos, η αγγλική εφημερίδα Times μίλησε για τις γνωστές προσφορές που παρουσίασε για να αποκτήσει τους «Μπλε» και τους «Κόκκινους Διαβόλους», αλλά για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η προσπάθεια αγοράς των «Μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, ο Ράτκλιφ επιζητούσε να αγοράσει το 50% της Μπαρτσελόνα και υποσχέθηκε να εισφέρει δισεκατομμύρια ευρώ στον σύλλογο, πριν στρέψει την προσοχή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ράτκλιφ είναι ο ιδρυτής της Ineos και ιδιοκτήτης της Νις, που μετέχει στη γαλλική Ligue 1, είναι δε αποφασισμένος να επεκτείνει τη δύναμή του στον αθλητικό κόσμο.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Ράτκλιφ είχε μια «ενδιαφέρουσα συζήτηση» με την Μπαρτσελόνα και επίσης δημιούργησε μια καλή σχέση με τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα.

Επίσης, προστίθεται ότι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επηρεάστηκε αρνητικά όταν άκουσε ότι ο Λαπόρτα και το Δ.Σ. σχεδίαζαν να πουλήσουν μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του συλλόγου για να διευκολύνουν τα οικονομικά, μια συμφωνία που ολοκληρώθηκε αργότερα.

«Τους είπαμε να μην το κάνουν, ότι θα βάλουμε δύο ή τρία δισεκατομμύρια, θα ανανεώσουμε το “Καμπ Νου” και θα είχαμε το 50% της περιουσίας, ενώ θα υπογράφαμε μια πράξη για να πούμε ότι δεν θα το πουλήσουμε ποτέ», φέρεται να διαβεβαίωσε ο Ράτκλιφ.

Και πρόσθεσε ότι «το ενδιαφέρον μας ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο, όχι στο να βγάλουμε χρήματα. Νομίζω ότι θα είχε λειτουργήσει». Ο Ράτκλιφ εξήγησε ότι «το συζητήσαμε, αλλά τελικά δεν πίστεψαν (η διοίκηση) ότι τα μέλη θα μπορούσαν να το δεχτούν».

naftemporiki.gr