Skip to main content

Στην Τζέντα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2023

Την ανακοίνωση έκαναν από κοινού η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Σαουδική Αραβία.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας και η FIFA επιβεβαίωσαν ότι όλοι οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων του 2023 θα διεξαχθούν στην πόλη της Τζέντα.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από επίσκεψη της αντιπροσωπείας της FIFA στην πόλη για να αξιολογήσει τις συνεχιζόμενες προετοιμασίες για το τουρνουά, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της FIFA περιλάμβανε λεπτομερείς επιθεωρήσεις βασικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του King Abdullah Sport City Stadium και του Prince Abdullah Al Faisal Stadium, καθώς και των προτεινόμενων εγκαταστάσεων προπόνησης και διαμονής.

Αναφορικά με τους συμμετέχοντες, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης (Μάντσεστερ Σίτι) και Νότιας Αμερικής (δεν έχει διεξαχθεί ακόμα ο τελικός) προκρίνονται απευθείας στους ημιτελικούς.

Στον πρώτο γύρο θα αναμετρηθούν η Όκλαντ Σίτι (Ωκεανία) με την πρωταθλήτρια της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ιτιχάντ, ως διοργανώτρια.

Στον δεύτερο θα ριχτούν στη μάχη οι Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς (Ιαπωνία, πρωταθλήτρια Ασίας, Αλ Αχλί (Αίγυπτος, πρωταθλήτρια Αφρικής) και Λεόν (Μεξικό, πρωταθλήτρια Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής), που μαζί με τη νικήτρια του πρώτου γύρου θα παίξουν για την είσοδο στα ημιτελικά.

naftemporiki.gr