Skip to main content

Παραίτηση Μουρίνιο από το Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο της UEFA

Reuters

Ο Πορτογάλος κοινοποίησε την απόφασή του email, μία ημέρα την τιμωρία του με τέσσερις αγωνιστικές από το πειθαρχικό όργανο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραιτήθηκε από την ιδιότητα του μέλους του Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου της UEFA, που δημιουργήθηκε πρόσφατα μαζί με άλλους 19 διάσημους προπονητές για να συζητήσει μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση τού Πορτογάλου τεχνικού της Ρόμα κοινοποιήθηκε μέσω email στον Σβόνιμιρ Μπόμπαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου.

«Αγαπητέ Μπόμπαν, ευχαριστώ που με προσκάλεσες να γίνω μέλος του Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου. Λυπάμαι που σε πληροφορώ ότι θα παραιτηθώ από τη συμμετοχή μου σε αυτό το γκρουπ, με άμεση ισχύ», έγραψε στο email ο Μουρίνιο.

«Οι συνθήκες στις οποίες πίστευα πολύ όταν προσχώρησα δεν υπάρχουν πλέον κι ένιωσα υποχρεωμένος να πάρω αυτή την απόφαση. Σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε την απόφασή μου και στον πρόεδρο Τσέφεριν», καταλήγει.

Ο λόγος της παραίτησης δεν έγινε γνωστός, όμως είναι βέβαιο ότι σχετίζεται με την τιμωρία του Πορτογάλου τεχνικού από την UEFA για τη συμπεριφορά του στον τελικό του Europa League 2023.

Η Ρόμα έχασε το Κύπελλο στα πέναλτι από την Σεβίλλη και μετά το τέλος του αγώνα ο Μουρίνιο εκφράστηκε προσβλητικά εναντίον του Άγγλου διαιτητή Άντονι Τέιλορ, για να δεχθεί ποινή αποκλεισμού 4 αγώνων από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ιταλών.