Skip to main content

Στο +30% η μετοχή της Μάντσεστερ Γ. μετά τις φήμες για πώληση στον Αλ Θάνι

Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι ο μεγάλος αγγλικός σύλλογος άλλαξε χέρια και δεν απομένει παρά η ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτινάχθηκαν στο +30% σήμερα (13/6), πριν υποχωρήσουν κατά τι, αφότου μέσα ενημέρωσης του Κατάρ ανέφεραν ότι ο σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι είναι έτοιμος να αποκτήσει τους «Κόκκινους Διαβόλους».

Η εφημερίδα Al-Watan του Κατάρ ανέφερε ότι ο σεΐχης Γιασίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, πρόκειται να ανακοινωθεί ως ο αγοραστής του συλλόγου.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που διαπραγματεύονται αποκλειστικά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατέγραψαν άνοδο 19% σε αξία στις 06:00 τοπική ώρα (13:00 στην Αθήνα).

Οι νέες αναφορές ήρθαν μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων για την πώληση του συλλόγου, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ μεταξύ άλλων ισχυρών υποψηφίων για την αγορά της θρυλικής ομάδας.

Μοιράζοντας την είδηση ​​μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η εφημερίδα Al-Watan ανέφερε: «Η επιτυχής εξαγορά του σεΐχη Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι θα ανακοινωθεί σύντομα».

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ, ανακοίνωσαν την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, αναφέροντας σε δήλωση στις 22 Νοεμβρίου ότι το Δ.Σ. της εταιρείας θα αρχίσει να διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές» για τον σύλλογο.

Ο σεΐχης του Κατάρ παρουσίασε στις 7 Ιουνίου μια πέμπτη και τελευταία βελτιωμένη προσφορά, περίπου 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον απόλυτο έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

naftemporiki.gr