Skip to main content

Η κλήρωση για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Roland Garros

REUTERS/Eric Gaillard

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Τσέχο Γίρι Βέσελι και η Σάκκαρη με την (επίσης Τσέχα) Καρολίνα Μούτσοβα.

Στην πιο δύσκολη πλευρά του ταμπλό του Ρολάν Γκαρός βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε στο Παρίσι.

Ο Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον 30χρονο Τσέχο Γίρι Βέσελι (Νο 452 στην παγκόσμια κατάταξη) και αν προκριθεί πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα (Νο 58), ο οποίος στον πρώτο γύρο θα παίξει με αντίπαλο που θα προκύψει από τα προκριματικά.

Τα δύσκολα για τον Τσιτσιπά θα αρχίσουν εφόσον φτάσει στα προημιτελικά, όπου -θεωρητικά πάντα- διασταυρώνεται με το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ.

Ο νικητής είναι πολύ πιθανό αμέσως μετά να κληθεί να αντιμετωπίσει τον δύο φορές νικητή του τουρνουά Νόβακ Τζόκοβιτς.

Την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς με… καθυστέρηση ενός χρόνου από την Καρολίνα Μούτσοβα θα έχει η Μαρία Σάκκαρη, καθώς η 26χρονη Τσέχα (Νο 42 στον κόσμο) θα είναι η αντίπαλός της στην εκκίνηση της διοργάνωσης.

Οι δύο αθλήτριες είχαν τεθεί αντιμέτωπες πέρυσι στο β΄ γύρο του γαλλικού γκραν σλαμ, με την Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα με 7-6, 7-6 και να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Εφόσον προκριθεί, η Σάκκαρη θα έχει (θεωρητικά πάντα) πιο εύκολο έργο στη συνέχεια, όπου διασταυρώνεται με τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Νάντια Ποντορόσκα από την Αργεντινή (Νο 101) και της Γαλλίδας Τζέσικα Πονσέ (Νο 123).

Επικεφαλής στην πλευρά του ταμπλό της Σάκκαρη είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία (Νο2), την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πριν τα ημιτελικά, ενώ ένα γύρο νωρίτερα ενδέχεται να βρει απέναντί της την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα (Νο3).