Skip to main content

Ο Ινιέστα φεύγει από την Κόμπε αλλά δεν αποσύρεται

EPA/FRANCK ROBICHON

Ύστερα από εμπειρία πέντε ετών στην ιαπωνική J-League ο Ισπανός άσος σκέφτεται άλλες επιλογές.

Ο Αντρές Ινιέστα θα αποχωρήσει από τη Βίσελ Κόμπε στη μέση της περιόδου, αλλά αν και στα 39 χρόνια του εξακολουθεί να αναβάλλει τις αποφάσεις για το μέλλον του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010 με την Εθνική Ισπανίας έχει συμβόλαιο ως το τέλος του έτους με την ιαπωνική ομάδα, πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, αλλά αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία κοινή συναινέσει αφού αγωνίστηκε μόλις 38 λεπτά αυτή τη σεζόν, αρχικά λόγω τραυματισμού και ύστερα λόγω σταδιακής βελτίωσης της ομάδας, που έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ινιέστα είχε φτάσει στο Κόμπε το 2018 μετά από εννέα χρόνια στη Μπαρτσελόνα, με την οποία είχε κατακτήσει τέσσερα Champions League και εννέα φορές το ισπανικό πρωτάθλημα. Με τη Βίσελ είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο στη συνέχεια παρατάθηκε κατά ένα χρόνο, τον Μάιο του 2021.

Στο Κόμπε κέρδισε το Emperor Cup (Κύπελλο Ιαπωνίας) το 2019 κι έφτασε στα ημιτελικά του Champions League της Ασίας την επόμενη χρονιά. Στο εσωτερικό, ωστόσο, η ομάδα του δισεκατομμυριούχου Χιρόσι Μικιτάνι -ιδιοκτήτη του διαδικτυακού ιστότοπου συναλλαγών Rakuten- δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αποφεύγοντας για λίγο τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν.

Εμφανώς συγκινημένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ινιέστα παραδέχτηκε ότι είχε αλλάξει γνώμη για την υποθετική αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο -η οποία θα έπρεπε να γίνει στην Ιαπωνία- και ότι θέλει να εξετάσει άλλες επιλογές όταν τελειώσει η εμπειρία στο Κόμπε.

Ο τελευταίος αγώνας του με τη φανέλα της Βίσελ θα είναι εκείνος με την Σαπόρο, εντός έδρας, την 1η Ιουλίου.