Skip to main content

Αλμέιδα: Έχουμε πολλούς λόγους να παλέψουμε για το Κύπελλο

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας ΑΕΚ υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό πως η κατάκτηση του νταμπλ είναι σπουδαίο και ιστορικό κίνητρο, καθώς θα είναι το τρίτο στην ιστορία του συλλόγου.

Στον εφετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο (24/5, 20:30), η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να πιστώσει την σπουδαία πορεία της με το τρίτο νταμπλ, σε περίπου έναν αιώνα παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Το Κύπελλο είναι ούτως ή άλλως βασικός στόχος κάθε ομάδας, αλλά η προοπτική του νταμπλ προσδίδει επιπλέον κίνητρο, κι αυτό το υπογράμμισε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού, καταληκτικού αγώνα.

«Στα 100 χρόνια ιστορίας αυτής της ομάδας τα έχει καταφέρει μόνο δύο φορές. Αυτό που θέλουμε και επιθυμούμε είναι να παίξουμε και να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό», έδωσε το μήνυμα ο «Πελάδο».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό το Κύπελλο. Ένα ιστορικό κίνητρο, καθώς η ομάδα έχει κατακτήσει νταμπλ μόνο δύο φορές σε 100 χρόνια ιστορίας. Επίσης μην ξεχνάμε ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ η ομάδα έχει χάσει τρεις τελικούς».

Αναλυτικά, ο Αργεντινός τεχνικός της πρωταθλήτριας Ελλάδας τοποθετήθηκε για:

Το αν υπάρχει περίπτωση να έχει “ξεφουσκώσει” η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δώσαμε δύο ημέρες ρεπό στους παίκτες. Στη συνέχεια, από την πρώτη μέρα των προπονήσεων, στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Την απουσία οπαδών: «Πιστεύω ότι αυτός που χάνει στη συγκεκριμένη περίσταση είναι το ποδόσφαιρο. Οι τελικοί είναι γιορτές του ποδοσφαίρου. Εμείς λόγω της πανδημίας έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία, αλλά ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα μας στηρίζει από εκεί που θα είναι».

Το αν η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα μετά τις εφετινές εμφανίσεις της εναντίον του ΠΑΟΚ: «Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά, δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα επειδή έχουμε κερδίσει κάποιες φορές τον ΠΑΟΚ φέτος. Δεν κοιτάζω προς τα πίσω και δεν θεωρώ ότι υπάρχει πλεονέκτημα. Το Κύπελλο θα πάρει ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη όρεξη για να το κατακτήσει».

Το αν θα υπάρξει ειδική προετοιμασία για το ενδεχόμενο των πέναλτι: «Η αλήθεια είναι ότι πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Πριν από τα πέναλτι όμως προηγούνται 120 λεπτά αγώνα. Είναι μία διαδικασία που έχει να κάνει και με την τύχη».

Την αρχική ενδεκάδα: «Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, εσείς μπορεί να την ξέρετε! Θα περιμένω μέχρι το τέλος για να εκπλήξω κι εσάς και τους παίκτες».

Τις ιδιαιτερότητες στην προετοιμασία ενόψει του τελικού: «Γι΄ αυτόν τον τελικό ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρω να στήσω την ομάδα. Γιατί πρέπει να βοηθήσουμε και να συντονίσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο αυτούς που θα παίξουν.

Είναι φυσιολογικό όλοι να θέλουν να παίξουν κι εμείς άλλες φορές είμαστε δίκαιοι με άλλους με κάποιους κι άλλες όχι. Αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι κατάλαβαν πως μέχρι σήμερα λειτουργούμε σαν ομάδα και το ίδιο θα ισχύει και αύριο».

Τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος λόγω τραυματισμού θα χάσει τον τελικό.

«Πραγματικά υποφέρω σε κάθε παιχνίδι που δεν μπορώ να συμμετάσχω, το ζω με διαφορετικό τρόπο, έχω πει και στον προπονητή ότι ακόμα και έτσι όπως είμαι εγώ θέλω να παίξω και να βοηθήσω. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι δίπλα του αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο Αργεντινός άσος.

«Υπήρξα πολύ τυχερός που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα που είχε πάρει δύο πρωταθλήματα. Όσον αφορά τα Κύπελλα, δύο φορές ήμουν άτυχος σε προηγούμενους τελικούς, ελπίζω όμως τώρα να είμαι πιο τυχερός. Οι συμπαίκτες μου θα δώσουν το καλύτερο δυνατό, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι μεταξύ μας», συνέχισε.

Και ο Αραούχο συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Ματίας (Αλμέιδα) και μιλήσαμε μού έδωσε να καταλάβω ότι έχει έρθει εδώ για να κερδίσει πρωταθλήματα, να κερδίσει Κύπελλα και να κάνει μια καλή παρουσία στην Ευρώπη. Το θέμα της γλώσσας μάς βοηθάει να επικοινωνούμε απευθείας. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση και αυτό νομίζω ότι είναι κατόρθωμα του προπονητή».