Skip to main content

Mπαρτζώκας: Μία από τις χειρότερες καταστάσεις στην καριέρα μου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στο χαμένο τελικό του Ολυμπιακού στη Euroleague και στον τρόπο που πρέπει να δουν την επόμενη ημέρα οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα μετά το Final 4 του Κάουνας και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για μία πολύ δύσκολη κατάσταση μετά τον χαμένο τελικό με τη Ρεάλ, ενώ έθεσε τους στόχους για την συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κατά την επιστροφή του Ολυμπιακού επί ελληνικού εδάφους:

«Ήταν μια φανταστική σεζόν, με δύσκολη κατάληξη. Ήταν επίπονο αυτό που έγινε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Το μπάσκετ δημιουργεί αυτά τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ξόδεψε χρήματα και κόπο για να έρθει στο Κάουνας. Κάποιοι ήρθαν οδικώς, έκαναν 3.000 χιλιόμετρα. Μέσα μου νιώθω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δυστυχώς δεν επιβραβευτήκαμε με αυτό που νόμιζα ότι αξίζαμε. Θα προσπαθήσουμε στην επόμενη υποχρέωσή μας να είμαστε όπως πρέπει.

Δεν ξέρω αν ήταν εμπνευσμένη η ομιλία μου στα αποδυτήρια, ήταν κάτι που πίστευα. Η δουλειά μου είναι να έχω κουράγιο. Μέσα μου ίσως να ήμουν και πιο στεναχωρημένος από τους παίκτες. Είμαι αρκετά χρόνια στα γήπεδα και έχω περάσει από τέτοιες καταστάσεις. Αν και παραδέχομαι ότι η χθεσινή ήταν από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη. Εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε αυτές τις προσδοκίες. Όσο πιο ψηλά πάει η ομάδα, τόσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα και αρνητικά και θετικά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποσχεθούμε ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πηγαίνει για πολλά πράγματα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Δεν θέλω να πω κάτι για τον εαυτό μου. Έχω τη μεγάλη τύχη να καθοδηγώ μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός σου παρέχει τη δυνατότητα, αν είσαι ευσυνείδητος επαγγελματίας και έχεις λίγο συναίσθημα, να φτάσεις σε επιτυχίες. Δυστυχώς και οι αποτυχίες είναι μέσα στον αθλητισμό».