Skip to main content

Έχασε την Ευρωλίγκα στο τελευταίο σουτ ο Ολυμπιακός

EPA/TOMS KALNINS

Η κατάρα του «τελευταίου» σουτ που κόστισε πέρυσι την πρόκριση στον τελικό φέτος οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην απώλεια του τίτλου.

Ένα δίποντο του Σέρχιο Γιουλ πάνω στα απλωμένα χέρια του Μουσταφά Φαλ στα 3,1΄΄ πριν τη λήξη του τελικού έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στον πόντο (79-78), στο Φάιναλ-4 του Κάουνας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αγγίξει τον τέταρτο τίτλο τους έως και 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά ο πολύπειρος γκαρντ της ισπανικής ομάδας έγραψε τον επίλογο με το μοναδικό καλάθι του στον αγώνα.

Στην εκπνοή του αγώνα ο Σλούκας αστόχησε στο σουτ της νίκης, που πάντως δεν χάθηκε εκεί αλλά στη γενική αστοχία του τελευταίου δίλεπτου. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο +6 (76-70) δύο λεπτά πριν τη λήξη του τελικού, αλλά τότε η μία κακή επίθεση άρχισε να διαδέχεται την άλλη, με την πνευματική συγκέντρωση να έχει χαθεί.

Άλλο που δεν ήθελε ο μέγας Ροντρίγκεθ, που έβαλε τα μεγάλα σουτ κι έφερε τη διαφορά στον πόντο (78-77) πριν ο Γιουλ κρίνει τον αγώνα και χαρίσει την 11η Ευρωλίγκα στη Ρεάλ, σ΄ ένα παιχνίδι που η ομάδα του κυνηγούσε στο σκορ τους «ερυθρόλευκους» στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Η εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού λοιπόν δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικό επίλογο, αλλά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στην επιθετική εξίσωση της πειραϊκής ομάδας έμπαιναν κι άλλοι, εκτός των Βεζένκοφ, Κάναν και ΜακΚίσικ.

Ο Βούλγαρος MVP της διοργάνωσης ήταν συγκλονιστικός και σταμάτησε στους 29 πόντους, με 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Κάναν απλά καταπληκτικός, σκοράροντας 21 πόντους σε 22:29 λεπτά (2/3 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/4 βολές) και ο ΜακΚίσικ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους.

Ποιοι έλειψαν; Ο Γουόκαπ έμεινε άποντος (0/5 τρίποντα), ο Σλούκας είχε έξι πόντους με επτά σουτ και στο τέλος έγινε ο μοιραίος, ο Φαλ μηδέν, ο Παπανικολάου 6, ο Λαρεντζάκης 0, ο Μπλακ 0…

«Αυτό είναι το μπάσκετ. Είναι πραγματικά επώδυνο. Ήμασταν μπροστά σε όλο το ματς. Στο τέλος χάσαμε 2-3 βολές, που ήταν κρίσιμες. Φυσικά, έβαλε κι ένα μεγάλο καλάθι ο Σέρχιο Γιουλ, όπως μεγάλο ήταν κι αυτό που προηγήθηκε από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Η τύχη αποφάσισε για το παιχνίδι, κάτι που είναι πολύ επώδυνο για μας», σχολίασε στο flash interview ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας.