Skip to main content

Στα χέρια της Ντόρτμουντ το πρωτάθλημα

REUTERS/Leonhard Simon

Οι Βεστφαλοί νίκησαν την Άουγκσμπουργκ και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος στην Μπουντεσλίγκα.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Σεμπαστιάν Αλέ σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ κι έδωσε στην ομάδα του τον έλεγχο της κούρσας για τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της σεζόν.

Ο Αλέ άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό και πέτυχε το δεύτερο γκολ του έξι λεπτά πριν το τέλος, για να σφραγίσει τη νίκη στις καθυστερήσεις ο Γιούλιαν Μπραντ.

Η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, της οποίας η τελευταία κατάκτηση τίτλου ήταν το 2012, επί ημερών Γιούργκεν Κλοπ, έχει τώρα 70 βαθμούς, δύο μπροστά από την Μπάγερν που υπέστη ήττα-σοκ στο Μόναχο το Σάββατο χάνοντας 3-1 από τη Λειψία.

Σε ένα μονόπλευρο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Φέλιξ Ουντουοκάι στο 38΄.

Ο Νίκλας Σούλε και ο Εμρέ Τσαν είχαν προσπάθειες στο δοκάρι, για να σπάσει τελικά το «μπλόκο» ο Αλέ στο 58΄. Η Άουγκσμπουργκ απάντησε με δική της ευκαιρία αλλά ο τερματοφύλακας Γκρέγκορ Κόμπελ σταμάτησε το σουτ του Ίρβιν Καρντόνα από τα 10 μέτρα.

Ο Αλέ, ο οποίος είχε χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις πέρυσι, ηρέμησε τους συμπαίκτες του σκοράροντας για δεύτερη φορά στο 84΄ και ο Μπραντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Την τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντς, ενώ η Μπάγερν, που έχει κατακτήσει τους τελευταίους 10 τίτλους πρωταθλήματος, ταξιδεύει στην Κολωνία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.