Skip to main content

Ρωσία: Η Rosatom ζητά «συμβιβασμό» για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

REUTERS/Anton Vaganov/File Photo

Ο σταθμός Μπουσέρ «παραμένει η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχατσέφ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ρώσοι ειδικοί αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ του Ιράν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής πυρηνικής εταιρείας της Ρωσίας.

Ο σταθμός «παραμένει η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχατσέφ της Rosatom σε δήλωση που μεταδόθηκε από το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν.

«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη συμβιβασμού στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τη συμμετοχή του ΔΟΑΕ [Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας]», πρόσθεσε, αλλά είπε ότι ο οργανισμός πρέπει «να λάβει υπόψη τα συμφέροντα όλων των μερών».

Το Μπουσέρ δέχτηκε επανειλημμένες επιθέσεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την επίθεσή τους κατά του Ιράν, με αποτέλεσμα την εκκένωση σχεδόν 200 υπαλλήλων της Rosatom τον Απρίλιο.

Με πληροφορίες από Al Jazeera 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.