Skip to main content

Γενηθήτω το UEFA Football Board

To Συμβούλιο Ποδοσφαίρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ξεκινά με 20 προσωπικότητες του ποδοσφαίρου στη Γηραιά Ήπειρο, οι οποίες θα καταθέτουν προτάσεις για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο της UEFA θα είναι ενεργό από αύριο (8/4) με συντονιστή τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, επικεφαλής ποδοσφαίρου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας και με τη συνεργασία του Ρομπέρτο ​​Ροζέτι, επικεφαλής των Ευρωπαίων διαιτητών.

Το νέο όργανο θα βασιστεί σε 20 εξέχουσες προσωπικότητες από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με την πιθανότητα να γίνονται όλο και περισσότερες, για να αναπτύξει νέες προτάσεις, τις οποίες η UEFA θα αξιολογήσει στη συνέχεια εάν θα υλοποιήσει.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της Gazzetta dello Sport, το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από πρώην πρωταθλητές που έχουν κερδίσει πολλά, τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές, με μερικούς από αυτούς να βρίσκονται ακόμη στην ακμή της καριέρας τους.

Η πλήρης λίστα:

Κάρλο Αντσελότι, Φάμπιο Καπέλο, Πάολο Μαλντίνι, Ζοζέ Μουρίνιο, Χαβιέρ Ζανέτι, Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Φίγκο, Μίκαελ Λάουντρουπ, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Ρούντι Φέλερ, Ραφαέλ Μπενίτεθ, Ρόμπι Κιν, Φίλιπ Λαμ, Πίτερ Τσεχ, Χουάν Μάτα, Ρόναλντ Κούμαν, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Ρίο Φέρντιναντ, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ.

Η ιδέα ήταν του Μπόμπαν κι έχει ως στόχο να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στους ποδοσφαιριστές. Μια πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε αμέσως από τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκε την Τρίτη στη Λισαβόνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Τώρα, τα 20 μέλη θα συζητήσουν ατομικά και συλλογικά όλα τα μεγάλα θέματα του ποδοσφαίρου: κανόνες παιχνιδιού, θέματα διαιτησίας, διεθνή ημερολόγια, τουρνουά UEFA, ανάπτυξη ποδοσφαίρου νέων, τακτικές και υγεία των παικτών.

Το Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο έχει ετήσια συνεδρίαση, ενώ, εάν χρειαστεί, θα προγραμματίσει ad hoc συναντήσεις για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και επείγουσας ανάγκης.

Το πρώτο ραντεβού έχει ήδη προσδιοριστεί: 24 Απριλίου στη Νιόν με αφορμή τον τελικό του Youth League. Ο μόνος απών λογικά θα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είναι απασχολημένος με τη Ρόμα στο πρωτάθλημα.

naftemporiki.gr