Skip to main content

Σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στο Βικελίδης, 1-0 τον Άρη

Με γκολ του Άντρατζ Σπόραρ στο 69' ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη εκτός έδρας και παραμένει στη κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ.

Μία πολύ σημαντική νίκη πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη, καθώς νίκησε 1-0 τον Άρη και παραμένει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν αρκετά τα νώτα τους και να μην παίρνουν δημιουργικά ρίσκα. Αμφότεροι αλληλοεξουδετερώθηκαν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το σαρανταπεντάλεπτο χωρίς μία φάση αξιόλογη ενώ ο Άρης είχε μια εκτέλεση φάουλ του Πάλμα που βρήκε στη πίσω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού με τον Λοντίγκιν να ελέγχει στο 12′ ενώ στο 40′ το σουτ του επιθετικού από την Ονδούρα εκτός περιοχής, πέρασε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για απευθείας κόκκινη στον Ουντεμπάτζο σε μαρκάρισμα πάνω στον Κλεϊνχέισλερ στο 26᾽ αλλά ο ρέφερι, Μπόγκναρ, έδειξε την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος  το ”τριφύλλι” επέβαλλε τον ρυθμό του, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 63′ ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν απέναντι από τον Σιαμπάνη σούταρε άουτ.

Στο 68′, όμως, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαντσίνι πήρε την πρώτη κεφαλιά και με μία δεύτερη ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ έκαναν σωστή διαχείριση του αποτελέσματος, κράτησαν την μπάλα και έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντσίνι στο 88′, με τον Αργεντινό να περνά τους πάντες και να αστοχεί στο τετ α τετ.

Η αποβολή του Καμαρά στο 92′ άφησε τον Άρη με παίκτη λιγότερο και ο Παναθηναϊκός κράτησε ακόμη πιο εύκολα την μεγάλη του νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μπόγκναρ.