Skip to main content

Η Adidas διακόπτει τη συνεργασία με την Μπιγιονσέ

Ο κολοσσός αθλητικής ένδυσης και υπόδεσης θα τερματίσει έως το τέλος του 2023 τη συνεργασία με την ποπ σταρ, καθώς η σειρά παπουτσιών που λανσαρίστηκε δεν απέφερε το αναμενόμενο όφελος.

Μετά τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, η Adidas διακόπτει άλλη μια διάσημη μεγάλη συνεργασία της, την Αμερικανίδα ποπ σταρ Μπιγιονσέ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η συνεργασία μεταξύ της τραγουδίστριας και της γερμανικής εταιρείας, που είχαν λανσάρει μαζί τη σειρά Adidas X Ivy Park, έφτασε στο τέλος της.

Οι αντισημιτικές δηλώσεις που είχαν ωθήσει την Adidas να τελειώσει τη σχέση της με τον Ye, το νέο όνομα του Κάνιε Γουέστ, παρά την προσοδοφόρα συνεργασία για την παραγωγή των αθλητικών παπουτσιών Yeezy, δεν έχουν καμία σχέση σε αυτή την περίπτωση.

Αντίθετα, με την Μπιγιονσέ το θέμα είναι μόνο επιχειρηματικό και συνδέεται με τις απογοητευτικές πωλήσεις της σειράς της ποπ σταρ.

Η συνεργασία, η οποία θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, χρονολογείται από το 2019, όταν η Τεξανή τραγουδίστρια και ο κολοσσός αθλητικών ειδών αποφάσισαν να λανσάρουν μια σειρά προϊόντων τα οποία συνδέονται με το εμπορικό σήμα Ivy Park.

Η φίρμα ανήκει στην πρώην Destiny Child και η ενέργεια αποσκοπούσε στην επανάληψη της επιτυχίας των sneakers που είχε σημειώσει η σειρά με τον Kayne West ή τη σειρά που σχεδίασε η Puma για το Fenty, το brand της Ριάνα.

Ωστόσο, το πείραμα δεν λειτούργησε: μετά την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής, που αμαυρώθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Το 2022 οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 40 εκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από το ένα όγδοο των 250 εκατομμυρίων που είχαν προϋπολογιστεί από την Adidas, η οποία αποφάσισε να διακόψει μια δαπανηρή και ασύμφορη, έστω με κύρος, συνεργασία.

Ο Μπγιόρν Γκούλντεν, διευθύνων σύμβουλος της Adidas από τις αρχές Ιανουαρίου, έχει στενό περιθώριο ελιγμού εάν θέλει να μπορέσει να επαναλανσάρει μια μάρκα η οποία δεν διάγει και τις καλύτερες στιγμές της: το 2022 έκλεισε με κέρδη που μειώθηκαν κατά 83% στα 254 εκατ., ενώ οι προβλέψεις για το 2023 είναι για λειτουργική ζημία 700 εκατ.

naftemporiki.gr