Skip to main content

Συνελήφθη υπάλληλος ξενοδοχείου στη Μαδρίτη για ρατσισμό

REUTERS/Matthew Childs

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Κυριακής στην ισπανική πρωτεύουσα, περίπου μία ημέρα πριν το δεύτερο συμβάν με την αστυνομία και ποδοσφαιριστές της Εθνικής Περού.

Ενώ η Εθνική ομάδα του Περού είχε ένα ιδιαίτερα ταραχώδες βράδυ τη Δευτέρα (27/3) πριν τον αποψινό φιλικό αγώνα με το Μαρόκο (21:30), οι Μαροκινοί διεθνείς είχαν επίσης… ζωηρές τελευταίες ημέρες.

Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στη Μαδρίτη, όπου διαμένουν τα «Λιοντάρια του Άτλαντα», συνελήφθη για ρατσιστικό μίσος και ανάλογα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της Εθνικής Μαρόκου.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για αυτό το θέμα που προκάλεσε αγανάκτηση στο Μαρόκο, ο ομοσπονδιακός προπονητής των Αφρικανών, Βαλίντ Ρεγκράγκι, δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά:

«Το καλύτερο παράδειγμα σε αυτή την περίοδο του Ραμαζανιού είναι η συγχώρεση. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό», αρκέστηκε να δηλώσει.

Ο 27χρονος Ισπανός, ο οποίος συνελήφθη γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής μετά από καταγγελία της διοίκησης του ξενοδοχείου, κινδυνεύει να διωχθεί για έγκλημα μίσους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της δημοτικής αστυνομίας.