Skip to main content

Βόλος: Έντονη αντίδραση για τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Με ανακοίνωσή του ο Βόλος ξεκαθάρισε πως θα «κατέβει» με την δεύτερη ομάδα στα play-offs μετά τον ορισμό του Διαμαντόπουλου στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στα φετινά play-offs είχαν ζητήσει τον ορισμό ξένων elite διαιτητών στα παιχνίδια τους αλλά η ΕΠΟ όρισε στο Βόλος-Ολυμπιακός τον Διαμαντόπουλο ενώ και στα δύο ντέρμπι(ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Άρης-ΠΑΟΚ) δεν επέλεξε ρέφερι από την κορυφαία κατηγορία διαιτητών στην Ευρώπη.

Η αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος ήταν άμεση, τονίζοντας πως θα παρατάξει την δεύτερη ομάδα στα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος αν δεν αλλάξει η εν λόγω απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της θεσσαλικής ΠΑΕ έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η γενική μας συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε ότι σε όλους τους αγώνες του μίνι πρωταθλήματος των playoffs θα οριστούν να τους διευθύνουν ξένοι διαιτητές με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μπένετ, αγνόησε την απόφασή μας και δεν την έλαβε υπόψη του.

Επειδή θεωρούμε την ενέργειά του αυτή ως άκρως προκλητική και προσβλητική τόσο πρoς τη Super League, όσο και συνολικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι με αποφάσεις σαν αυτή τα palyoffs καθίστανται λιγότερο ανταγωνιστικά και αξιόπιστα τόσο σε ό,τι αφορά την φίλαθλη κοινή γνώμη όσο και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, τους ποδοσφαιριστές

Επειδή η ομάδα της ΠΑΕ Βόλος διεκδικεί και έχει ίσα δικαιώματα και απαιτεί ίση μεταχείριση με όλες τις άλλες ομάδες

Επειδή η ΠΑΕ Βόλος έχει το κίνητρο και διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα από εσάς και την Super League να πάρετε θέση και να υποχρεωθεί η ΚΕΔ να σεβαστεί την ομόφωνη απόφασή μας για ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες.

Σε αντίθετη περίπτωση διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους ότι ο Βόλος δεν θα δεχθεί να αποτελέσει πρόβατο επί σφαγή και ως πρώτο μέτρο αντίδρασης γνωστοποιούμε ότι θα κατέλθουμε στα παιχνίδια των playoffs με την δεύτερη ομάδα μας και ας αναλάβετε τις ευθύνες σας έναντι όλων και κυρίως των φιλάθλων και του ίδιου του ποδοσφαίρου μας.

Για την ΠΑΕ Βόλος

Ο πρόεδρος

Αχιλλέας Μπέος»