Skip to main content

Πλατινί: Δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο σε θεσμικό ρόλο

EPA/ALESSANDRO CRINARI

Τέλος σε κάθε σενάριο επιστροφής του στη διοίκηση του ποδοσφαίρου έβαλε ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Από το καλοκαίρι, όταν και αποσύρθηκαν οι εις βάρος του κατηγορίες στην Ελβετία, το όνομα του Μισέλ Πλατινί παρουσιάστηκε ως υποψήφιο σε διάφορες διοικητικές θέσεις του ποδοσφαίρου, με πιο πρόσφατη εκείνη του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας.

Ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA και ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, ξεκαθάρισε πως η ενασχόλησή του με το άθλημα σε οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο έχει ολοκληρωθεί, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για κάτι διαφορετικό.

«Έκανα μία δήλωση τον Ιούλιο όταν αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον μου στην Ελβετία. Είπα πως δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο σε θεσμικό ρόλο. Τελεία, δεν θα επιστρέψω. Μου φαίνεται πως η γαλλική ομοσπονδία είναι μέρος των ποδοσφαιρικών αρχών. Συνεπώς δεν πρόκειται να γυρίσω ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στη γαλλική ομοσπονδία» είπε αρχικά στο podcast του RMC και συνέχισε:

«Ίσως η ιστορία μου στο ποδόσφαιρο από κάποια άλλη θέση να μην έχει τελειώσει. Μπορεί να υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνω. Αν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη ευκαιρία θα μου άρεσε να την εκμεταλλευτώ. Αλλά όχι σήμερα. Για πρόεδρος της Γιουβέντους; Όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να γίνω πρόεδρος συλλόγου».