Skip to main content

Στον τελικό των αγωνισμάτων τους Τεντόγλου και Στεφανίδη

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ξεπέρασε το... πρωινό ξύπνημα και δεν είχε κανένα πρόβλημα, όπως και η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε άνετα στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,91 μ., τέσσερα εκατοστά κάτω από το όριο και στη συνέχεια έκανε 8,03 μ. για κλείσει και τυπικά θέση στον πρωινό τελικό της Κυριακής, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο χρυσό μετάλλιό του στη διοργάνωση.

Αν και χρειάστηκε να ξυπνήσει στις 05:30 το πρωί, ο Τεντόγλου εμφανίστηκε αρκετά σε πολύ καλή κατάσταση. Παρότι γνώριζε πως το 7,91 μ. ήταν ένα άλμα που θα του έδινε άνετα την πρόκριση για τον τελικό επέλεξε να κάνει και δεύτερο προκειμένου να βελτιώσει την επίδοσή του.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επίσης προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με «καθαρό» άλμα τα 4,55 μ. Ξεκίνησε με άκυρο στα 4,45 μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,55 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ έδειξε πως στον αυριανό τελικό (18.05) μπορεί να είναι ανταγωνιστική στο δρόμο για το βάθρο. Στον τελικό η Στεφανίδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Φινλανδή Μούρτο, την Σλοβένα Σούτεϊ, την Σουηδή Μέιγερ, την Γαλλίδα Σεβιέρ, την Μόσερ, την Ιταλίδα Μπρούνι και την Τσέχα Σβαμπίκοβα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, έχοντας λίγους αγώνες φέτος στα πόδια της, κατέλαβε τη 15η θέση με άλμα στα 4,30 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο στα 4,10 μ. το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, τα 4,30 μ. τα ξεπέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 4,45 μέτρα.