Skip to main content

«Ναι μεν, αλλά…» από την Premier League για τη «Λευκή Βίβλο»

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος υποδέχθηκε με σκεπτικισμό τη «Λευκή Βίβλο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι δεν θα πρέπει να τεθούν περιορισμοί στις επενδύσεις προς τους συλλόγους.

Η Premier League σχολίασε με ανακοίνωση τη δημοσίευση της «Λευκής Βίβλου» για το αγγλικό ποδόσφαιρο, από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα έγγραφο που προωθεί τη δημιουργία ανεξάρτητου ρυθμιστικού φορέα με στόχο να επαναφέρει τον οπαδό στο κέντρο του παιχνιδιού, να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τους ιδιοκτήτες και να αποφύγει τη «φυγή» των συλλόγων προς διοργανώσεις που ορίζονται ως «αποσχιστικές», όπως η European Super League.

«Η δημοσίευση αυτής της Λευκής Βίβλου είναι μια σημαντική στιγμή για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η Premier League και οι σύλλογοί της θα αξιολογήσουν τώρα προσεκτικά το σχέδιο της κυβέρνησης να γίνει η Αγγλία το πρώτο μεγάλο έθνος που θα κάνει το ποδόσφαιρο βιομηχανία, η οποία ρυθμίζεται από την κυβέρνηση. Η Premier League, μαζί με το υπόλοιπο αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι μια παγκόσμια επιτυχία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αγγλικής Λίγκας.

Και συνεχίζει: «Αναγνωρίζουμε πλήρως ότι η παθιασμένη υποστήριξη εκατομμυρίων οπαδών του ποδοσφαίρου είναι κεντρική στη διοργάνωσή μας. Είμαστε περήφανοι που η επιτυχία μας μοιράζεται συνεχώς προς όφελος του παιχνιδιού γενικά και των συλλόγων μας, που έχουν θετικό αντίκτυπο καθημερινά στις τοπικές τους κοινωνίες. Η Premier League αναγνωρίζει την ανάγκη για αλλαγή στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου και συνεχίζει να εφαρμόζει ισχυρότερους και πιο ανεξάρτητους κανονισμούς».

Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον κόσμο υπογραμμίζει ότι ενισχύει τους κανόνες ιδιοκτησίας της και παρέχει ήδη 1,6 δισεκατομμύρια λίρες οικονομική υποστήριξη στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου, κατά τον τρέχοντα τριετή κύκλο.

Επίσης, εκτιμά τη δέσμευση της κυβέρνησης να προστατεύσει τη συνεχή επιτυχία της Premier League, αλλά σημειώνει πως εξίσου σημαντικό είναι να μη βλάψει ο κανονισμός το παιχνίδι που λατρεύουν να παρακολουθούν οι οπαδοί στην πιο βαθιά επαγγελματική πυραμίδα στον κόσμο ή την ικανότητά του να προσελκύει επενδύσεις και να αυξάνει το ενδιαφέρον.

«Θα εργαστούμε τώρα εποικοδομητικά με τα ενδιαφερόμενα μέρη για να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη κυβερνητική ρυθμιστική αρχή δεν θα οδηγήσει σε ακούσιες συνέπειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη θέση της Premier League ως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο, να μειώσουν την ανταγωνιστικότητά της ή να θέσουν τα ασυναγώνιστα επίπεδα χρηματοδότησης σε κίνδυνο», επισημαίνεται.

Επίσης, η Premier League διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν στην αναθεώρηση υπό την αιγίδα των οπαδών και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τους βουλευτές για την επόμενη φάση της Λευκής Βίβλου.

«Δεσμευόμαστε να παρέχουμε μια λύση με γνώμονα το ποδόσφαιρο για την αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης της διανομής πόρων, των οικονομικών ελέγχων και του ποδοσφαιρικού ημερολογίου, μαζί με την FA και την EFL», καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr