Skip to main content

Η κλάση της Μπενφίκα νίκησε τον ενθουσιασμό της Μπριζ

REUTERS/Yves Herman

Οι Λουζιτανοί πέρασαν από το Βέλγιο με τον αέρα της καλύτερης και ποιοτικότερης ομάδας, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την παρουσία τους στα προημιτελικά του Champions League.

Το πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο δεύτερο ημίχρονο κι ένα γκολ προς το τέλος από τον Ντέιβιντ Νέρες οδήγησαν την Μπενφίκα στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κλαμπ Μπριζ, στον πρώτο αγώνα τους για τη φάση των «16» του Champions League, δίνοντας στην πορτογαλική ομάδα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη ρεβάνς της 7ης Μαρτίου.

Το προβάδισμα με τον Ζοάο Μάριο στο 51ο λεπτό ήρθε αφού η Μπενφίκα είχε χάσει πολλές καλές ευκαιρίες, καθώς κυριάρχησε στην εκτός έδρας αναμέτρησή της στο Βέλγιο κι εξασφάλισε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Ντα Λουζ», στη Λισαβόνα.

Το πέναλτι καταλογίστηκε όταν ο Σκωτσέζος αμυντικός της Μπριζ, Τζακ Χέντρι «γκρέμισε» τον Γκονσάλο Ράμος με ένα αδέξιο μαρκάρισμα. Με τους «Αετούς» να κυριαρχούν και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να περνά ένα ήσυχο βράδυ κάτω από τα δοκάρια της Μπενφίκα, ο Νέρες εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος και διπλασίασε στο 88΄.