Skip to main content

Στο Παρίσι… μέσω Μελβούρνης η Ντρισμπιώτη

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην έπιασε το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μέσω του πρωταθλήματος της Αυστραλίας.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα βρεθεί στο Παρίσι… μέσω Μελβούρνης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην έπιασε σήμερα (12/2/2023) το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 με το χρόνο που σημείωσε στο πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην της Αυστραλίας (Μελβούρνη).

Με επίδοση 1:28΄.12΄΄ η Ντρισμπιώτη όχι μόνο θα είναι παρούσα στο κορυφαίο αθλητικό πλανητικό γεγονός αλλά κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε από το 2004 η Αθηνά Παπαγιάννη (1:28΄.58΄΄).

«Ήταν καθαρά κούρσα τακτικής. Είχαμε μιλήσει από πριν με την Τζεμάιμα (σ.σ Μόνταγκ, νικήτρια με 1:28΄΄:00΄΄) και είχαμε πει για τον αγώνα. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρο πήγαμε παρέα και μετά η καθεμία έκανε το δικό της 5άρι», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρότι είχε λίγο αεράκι και υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν στους 20 βαθμούς. Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να κάνω το Ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βαδίσω τόσο γρήγορα».

Η Ντρισμπιώτη εξασφάλισε συμμετοχή στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας, της αφού έχει προηγηθεί η 15η θέση στη διοργάνωση του 2016 (Ρίο ντε Τζανέιρο) και η 8η το 2021 (Τόκιο), ενώ βελτίωσε την ατομική επίδοσή της (1:29΄.03΄΄), που είχε αποφέρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.