Skip to main content

Στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα για τον τελικό του Challenge Cup

Οι «πράσινοι» έβγαλαν πάθος κι ενέργεια εξουδετερώνοντας την έδρα του Ολυμπιακού και μετατρέποντας σε πλεονέκτημα την απουσία του Ερνάντεζ.

Με πρωταγωνιστή τον Γίρι Κόβαρ ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από εξαιρετικό παιχνίδι με 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη», στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup Ανδρών.

Οι «πράσινοι» έγιναν αυτόματα το φαβορί για πρόκριση στον τελικό, αφού χρειάζονται δύο σετ στον επαναληπτικό στον Άγιο Θωμά, στο Μαρούσι, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου (19:00).

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» για να κάνουν την ολική ανατροπή θα πρέπει να νικήσουν με 3-0 ή 3-1 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι πνευματικά για τις απαιτήσεις ενός αγώνα με τέτοιο διακύβευμα, παρότι είχαν την έδρα και προηγήθηκαν στο σκορ.

Στη συνέχεια όμως εμφάνισαν μεγάλη αδυναμία στην υποδοχή, όπου Ιντάλγκο κατά κύριο λόγο και Κουμεντάκης δεν κατόρθωσαν να σηκώσουν το βάρος.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έβγαλε πάθος και πίστεψε στην ανατροπή. Απόντος του Ερνάντεζ στη διαγώνιο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παράταξε τρεις ακραίους με υποδοχή, τους Φράγκο, Σάντερς και Κόβαρ, με τον τελευταίο (25 πόντοι) να είναι ο καταλύτης στη νίκη της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 5 λιγότερα λάθη από τον Παναθηναϊκό, αλλά τα 20 από τα 26 συνολικά ήταν από τη γραμμή του σερβίς.

Ο Στερν με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ τους, αλλά ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι δεν βρήκε λύσεις από τον Ιντάλγκο, που έμεινε χαμηλά σε υποδοχή και επίθεση.