Skip to main content

Στην Εθνική Πολωνίας ο Φερνάντο Σάντος

Μετά τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ο έμπειρος τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο της Πολωνίας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας θα διορίσει τον πρώην προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος ως νέο ομοσπονδιακό τεχνικό της, ανέφεραν πολωνικά ΜΜΕ τη Δευτέρα.

Ο 68χρονος Σάντος, του οποίου το συμβόλαιο με την Πορτογαλία λύθηκε τον Δεκέμβριο μετά τον αποκλεισμό στον προημιτελικό του Μουντιάλ από το Μαρόκο, φωτογραφήθηκε στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας τη Δευτέρα (23/1).

Ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας, Σέζαρι Κουλέσα, δήλωσε την Κυριακή ότι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας θα παρουσιαστεί την Τρίτη.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αλλά ο υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού, Καμίλ Μπόρτνιτσουκ, συνεχάρη τον Κουλέσα και την Ομοσπονδία.

«Ο Σάντος είναι προπονητής με πολύ καλό βιογραφικό (Ελλάδα – Πορτογαλία και προηγουμένως κορυφαίοι πορτογαλικοί και ελληνικοί σύλλογοι), επιτυχίες (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), εμπειρία σε συνεργασία με μεγάλα αστέρια, με επικεφαλής τον @Cristiano», έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα.

Ο Σάντος οδήγησε την Πορτογαλία στην επιτυχία στο Euro 2016 και στο Nations League 2018-19, με αρχηγό τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε συλλογικό επίπεδο έχει εργαστεί σε Πόρτο, ΑΕΚ Αθηνών, Παναθηναϊκό, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ και τέσσερα χρόνια στην Εθνική Ελλάδας.

Ο πρώην προπονητής της Πολωνίας, Τσέσλαου Μίχιεβιτς, αποχώρησε στα τέλη Δεκεμβρίου, αφού η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, αφότου οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μετά από 36 χρόνια.