Skip to main content

Η συγγνώμη του Τσάβι

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έγινε αντικείμενο κριτικής για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Ντάνι Άλβες και απολογήθηκε, στηρίζοντας παράλληλα το θύμα της επίθεσης από τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Η υπόθεση του Ντάνι Άλβες απασχολεί έντονα την ισπανική κοινωνία, με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή να έχει προφυλακιστεί για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος μίας κοπέλας σε κλαμπ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου του 2022.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια μαζί με τον Άλβες στην ομάδα της Καταλονίας, έκανε κάποιες δηλώσεις για τον πρώην συμπαίκτη του και έγινε αντικείμενο κριτικής, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη μετά το παιχνίδι με τη Χετάφε.

«Νομίζω τα λόγια μου παρερμηνεύθηκαν. Δεν εξήγησα σωστά αυτά που ήθελα. Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό ζήτημα. Κάθε μορφή βίας πρέπει να καταδικάζεται, ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί. Ζητώ συγγνώμη από το θύμα και τα θύματα της φυλετικής βίας. Καταλαβαίνω την κριτική και ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα σκοπό να θίξω κάτι τέτοιο. Νιώθω άσχημα για τον Ντάνι, επειδή έκανε κάτι τέτοιο. Μου έκανε έκπληξη. Στηρίζω το θύμα. Νιώθω άσχημα, γιατί δεν εξηγήθηκα όπως θα έπρεπε. Γνωρίζω ότι η φωνή μου είναι σημαντική και οι παρεξηγήσεις με πληγώνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός κόουτς.