Skip to main content

Ο Τσάβι δήλωσε «σοκαρισμένος» για την περίπτωση Άλβες

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, που είχε τον Ντάνι Άλβες συμπαίκτη και μετέπειτα ποδοσφαιριστή, δήλωσε έκπληκτος και στενοχωρημένος από την τροπή των πραγμάτων.

«Είμαι σοκαρισμένος». Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Σαββάτου, όταν ρωτήθηκε ως προς την κράτηση του Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση.

Ο Τσάβι, που γνώρισε τον Βραζιλιάνο ως συμπαίκτη και στη συνέχεια ως ποδοσφαιριστή υπό τις οδηγίες του, δήλωσε: «Είναι δύσκολο να σχολιάσω μια τέτοια κατάσταση. Είμαι έκπληκτος και σοκαρισμένος. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί, ούτως ή άλλως».

Ο Ντάνι Άλβες πέρασε χθες την πρώτη νύχτα του στη φυλακή Μπράιανς 1 στη Βαρκελώνη. Ο πρώην δεξιός φουλ-μπακ της «Μπάρτσα» κατηγορείται για φερόμενο αδίκημα σεξουαλικής παρενόχλησης που, προς το παρόν, έχει ήδη οδηγήσει στην κράτησή του χωρίς εγγύηση, με εντολή του επικεφαλής του 15ου Ερευνητικού Δικαστηρίου της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με τη δήλωση του θύματος, ο Άλβες της επιτέθηκε σε τουαλέτα του νυχτερινού κέντρου Sutton στη Βαρκελώνη το βράδυ της 30ής προς 31η Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο πρώην παίκτης της μεξικανικής Πούμας, του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε την Παρασκευή (20/1), φέρεται να τη βίασε και να την ανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ.

Μετά την τελευταία νομοθετική τροποποίηση του «Ley del sí es sí (Ο νόμος του “ναι” είναι “ναι”)», το αδίκημα της επιθετικότητας κατά του Άλβες θα τον εξέθετε σε ποινές που κυμαίνονται από 4 έως 12 χρόνια φυλάκισης, εάν η επίθεση επανεξεταστεί ως «κολπική, πρωκτική ή στοματική διείσδυση».

Ο ποδοσφαιριστής παραδέχεται ότι ήταν στη ντισκοτέκ, αλλά υποστηρίζει ότι ήταν εκεί μόνο για λίγο και αρνείται τη σεξουαλική επίθεση που του απέδωσε το θύμα.

Μια ιστορία που, σύμφωνα με τον ανακριτή, έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά την ανάκριση αρκετών μαρτύρων,  του προσωπικού ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου Sutton συμπεριλαμβανομένου.

Επίσης, ελήφθησαν βιολογικά δείγματα από τις τουαλέτες όπου φέρεται να διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και χρησιμοποιήθηκαν οι κάμερες ασφαλείας του κλαμπ.

naftemporiki.gr