Skip to main content

Πήρε νίκη και προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε ξανά με 1-0 τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έγινε φαβορί για μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη στο Φάληρο για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες και με το ίδιο σκορ (1-0), αυτή τη φορά στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν λοιπόν το προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη, με την ομάδα που περάσει από τη σειρά να αντιμετωπίζει κατά πάσα πιθανότητα την ΑΕΚ, αφού μετά το 3-0 επί του Πανσερραϊκού η Ένωση έχει ουσιαστικά προκριθεί.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και ήταν επικίνδυνοι στο ξεκίνημα, ενώ στο 16΄ ακυρώθηκε γκολ του Ιτούρμπε, με τον Πορτογάλο διαιτητή Μαρτίνς να έχει σφυρίξει πάντως πριν σημειωθεί το γκολ (οφσάιντ ο Καμαρά).

Στο 30ό λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκάρι Ροντρίγκες μετά την προσπάθεια του Ανδρούτσου από αριστερά, που έβγαλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι δίνοντας την ευκαιρία στον συμπαίκτη του για το 1-0.

Έκτοτε ο αγώνας κύλησε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις έως το 79ο λεπτό, αλλά από εκείνο το σημείο και ύστερα το παιχνίδι πήρε… φωτιά.

Ο Άρης είχε δύο σούπερ ευκαιρίες για την ισοφάριση σε ένα δίλεπτο, αρχικά στο 79ο λεπτό όταν ο Γκρέι πέρασε εύκολα τον Ντόη και γύρισε για τον Καμάτσο που έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 80΄ και σε γέμισμα του Πάλμα ο Μπράμπετς έπιασε από πλάγια θέση την κεφαλιά, με τον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 85΄, με τον Ροντινέι να σεντράρει και τον Μπακαμπού να κάνει την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Κουέστα.

Στο 89΄ και σε «γλυκιά» σέντρα του Χάμες ο Μπουχαλάκης έπιασε από κοντά την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο διεθνής μέσος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μασούρας τον έβγαλε απέναντι στον Κουέστα αλλά σούταρε άψυχα πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα.