Skip to main content

Χωρίς αντικατάσταση το κινεζικό Γκραν Πρι

Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αποφάσισαν να μην αναζητήσουν εναλλακτική λύση, αφού ακόμη και ο αριθμός των 23 αγώνων αποτελεί ρεκόρ για τη Φόρμουλα 1.

Το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 θα περιλαμβάνει, οριστικά, 23 αγώνες, μετά την απόφαση των διοργανωτών να μην υπάρξει αντικατάσταση του κινεζικού Γκραν Πρι.

Ο αγώνας της Κίνας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Σαγκάη στις 14 Απριλίου, ματαιώθηκε τον Δεκέμβριο λόγω των περιορισμών στην αχανή ασιατική χώρα για την πανδημία της Covid-19.

Ωστόσο, παρότι από τότε οι περισσότεροι περιορισμοί έχουν αρθεί, ο αγώνας της Κίνας θα παραμείνει για τέταρτη συνεχή χρονιά εκτός προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις αλλά στο τέλος προκρίθηκε η απόφαση να μην περιληφθεί άλλο Γκραν Πρι, αφού, συν τοις άλλοις, ακόμη και οι 23 αγώνες αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για τη Φόρμουλα 1.

Η διοργάνωση του 2023 θα εκκινήσει στις 5 Μαρτίου από το Μπαχρέιν. Η ματαίωση του Γκραν Πρι της Σανγκάης αφήνει ένα κενό τεσσάρων εβδομάδων ανάμεσα στον αγώνα της Αυστραλίας (2/4) και στον αμέσως επόμενο, που είναι προγραμματισμένος για τις 30 Απριλίου, στο Μπακού.