Skip to main content

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άρη

Οι «πράσινοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 10-2 και βρίσκονται σταθερά και χωρίς να απειλούνται στη δεύτερη θέση, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποχώρησε στο 6-6.

Νικηφόρα ξεκίνησε τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με άνεση (96-79) του Άρη στο ΟΑΚΑ, για τη 12η αγωνιστική της Basket League, παίρνοντας ταυτόχρονα ρεβάνς για την ήττα του από τους «κίτρινους» στην πρεμιέρα της εφετινής Α1 Ανδρών.

Με καλή ψυχολογία μετά την πρόσφατη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους, προηγήθηκαν με 19-0 (!) στο 6ο λεπτό και δεν κινδύνεψαν ποτέ στη συνέχεια.

Το «τριφύλλι» είχε συνέπεια σε δημιουργία και εκτέλεση, δεν αντιμετώπισε προβλήματα -με εξαίρεση ένα δίλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο- και πήγε στο ημίχρονο έχοντας οικοδομήσει μια αξιοσέβαστη διαφορά 21 πόντων (45-24).

Σε ανάλογο μοτίβο κυμάνθηκαν τα πράγματα και στη συνέχεια, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερός στην επίθεση, ενώ η μακεδονική ομάδα κατόρθωσε στην τελευταία περίοδο να περιορίσει τη διαφορά της ήττας.

Για τους νικητές ο Γκουντάιτις σημείωσε 16 πόντους, ενώ ο Ουόλτερς είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους προσπάθησε περισσότερο ο Τολιόπουλος, που τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους.