Skip to main content

«Μαύρο» Σάββατο για Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι

REUTERS/Phil Noble

Οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες της Premier League ηττήθηκαν εκτός έδρας κι έμειναν πίσω στην κατάταξη, με τους «Κόκκινους» του Κλοπ να κινδυνεύουν ακόμα και να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Οι παραδόσεις δημιουργούνται για να καταρρίπτονται κι αυτό συνέβη απόψε στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής με 2-1 τη συμπολίτισσα Σίτι, απέναντι στην οποία μετρούσε τρεις συνεχείς ήττες.

Ταυτόχρονα, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έκαναν… περίπλοκη τη μονομαχία στις πρώτες θέσεις καθώς πλησίασαν τους «Πολίτες» στον ένα βαθμό και την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο -6, με παιχνίδι περισσότερο.

Η Γιουνάιτεντ, που μετρά «7Χ7» μετά την επανέναρξη των διοργανώσεων, πήρε την ίδια στιγμή μια ρεβάνς από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, από την οποία είχε ηττηθεί με το εντυπωσιακό 6-3 στον πρώτο γύρο.

Να σημειωθεί επίσης πως το συγκρότημα του Έρικ τεν Χαγκ έφτασε στους 3 βαθμούς με ανατροπή, καθώς η Σίτι είχε προηγηθεί με τον Τζακ Γκρίλις στο 60ό λεπτό, πριν «απαντήσουν» οι γηπεδούχοι με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 78΄ και τον Μάρκους Ράσφορντ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Βέβαια, τι να πει και η Λίβερπουλ, την οποία η Μπράιτον του Φραντσέσκο Ντε Τζέρμπι έκανε «φύλλο και φτερό» στο «Άμεξ», όπου επικράτησε με 3-0 (47΄, 53΄ Μαρτς, 81΄ Γουέλμπεκ) και προσπέρασε τους «Κόκκινους», βάζοντας τη «μηχανή» στο φουλ για την Ευρώπη.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ προφανώς δεν είχαν… αποκωδικοποιήσει το «μήνυμα», όταν οι «Γλάροι» είχαν φύγει με 3-3 από το «Άνφιλντ» στον πρώτο γύρο, με χατ-τρικ του Λεάντρο Τροσάρ.

Απόψε ο Βέλγος απουσίαζε, τιμωρημένος για πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά «φρόντισε» γι΄ αυτό ο Σόλομον Μαρτς, που μπορεί να μην πέτυχε τρία γκολ αλλά τα δύο που σημείωσε απέναντι στον Άλισον Μπέκερ ήταν αρκετά για την πρώτη νίκη της Μπράιτον επί της Λίβερπουλ μετά από 10 αγώνες, στους οποίους μετρούσε πέντε ήττες κι άλλες τόσες ισοπαλίες.

Στις υπόλοιπες συναντήσεις του Σαββάτου (14/1) σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

  • Έβερτον-Σαουθάμπτον 1-2 (39΄ Ονάνα – 46΄, 78΄ Γουόρντ-Πράους)
  • Νότιγχαμ-Λέστερ 2-0 (56΄, 85΄ Τζόνσον)
  • Γουλβς-Γουέστ Χαμ 1-0 (48΄ Ποντέσε)
  • Μπρέντφορντ-Μπόρνμουθ 2-0 (39΄ πεν. Τόνι, 75΄ Γένσεν)