Skip to main content

Τέλος ο Λε Γκρε από την προεδρία της γαλλικής Π.Ο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FFF εξανάγκασε σε απόσυρση τον 81χρονο αξιωματούχο, απέλυσε τη γενική διευθύντρια Φλοράνς Αρντουάν κι επικύρωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντιντιέ Ντεσάν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF), που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα (11/1), πέτυχε την απόσυρση του Νοέλ Λε Γκρε από τα καθήκοντά του ως προέδρου.

Ο 81χρονος Λε Γκρε θα κάνει ένα βήμα πίσω μέχρι τη δημοσίευση του ελέγχου που ανέθεσε το υπουργείο Αθλητισμού για τη διαχείριση της FFF. Όπως απαιτείται από το καταστατικό, ο αντιπρόεδρος Φιλίπ Ντιαλό θα αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακού για να διασφαλίσει την ενδιάμεση περίοδο.

Ήδη στοχοποιημένος από πολυάριθμες μαρτυρίες για σεξιστική συμπεριφορά, ο Λε Γκρε βρέθηκε ακόμη πιο αποδυναμωμένος από τα ανάρμοστα σχόλιά του εναντίον του Ζινεντίν Ζιντάν, που έγιναν την Κυριακή στο RMC. Από εκείνη τη στιγμή η υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά, άρχισε να πιέζει για την αποχώρησή του.

«Ο Νοέλ Λε Γκρε, σε συμφωνία με την Εκτελεστική Επιτροπή της FFF που συνεδριάζει σήμερα στο Παρίσι, επέλεξε να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας μέχρι την τελική ανακοίνωση του ελέγχου που διενεργήθηκε από το υπουργείο Αθλητισμού και εν αναμονή της ανάλυσής του από την Ε.Ε. του FFF», ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Από σήμερα, ο Φιλίπ Ντιαλό, αναπληρωτής αντιπρόεδρος της FFF, θα αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου». Στο δελτίο Τύπου για την επισημοποίηση της αποχώρησης του Λε Γκρε, η Ε.Ε. της FFF ανακοίνωσε επίσης την παύση της Φλοράνς Αρντουάν από τα καθήκοντα της γενικής διευθύντριας.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της FFF αποφάσισε επίσης να απολύσει τη Φλοράνς Αρντουάν, γενική διευθύντρια της Ομοσπονδίας, ως προληπτικό μέτρο», διευκρινίζεται το έγγραφο.

Στο ίδιο δελτίο Τύπου, επίσης, ανακοινώθηκε η ομόφωνη επικύρωση της ανανέωσης συνεργασίας με τον Ντιντιέ Ντεσάν, που θα παραμείνει στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών έως το 2026.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το σημερινό υπουργικό Συμβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν ρωτήθηκε για τη διαμάχη γύρω από τον Λε Γκρε.

«Πάνω σ΄ αυτό έχω προσωπική άποψη, όχι κυβερνητική άποψη. Συμμερίζομαι τη γνώμη της υπουργού Αθλητισμού. Μια Ομοσπονδία όπως η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αξίζει έναν πρόεδρο στο ύψος των καθηκόντων του, που μπορεί να δώσει μια καλή εικόνα του ποδοσφαίρου», απάντησε.

«Έχω όμορφες αναμνήσεις από τον τελικό του 1998 και τέτοια λατρεία για τον “Ζιζού” που και εγώ πληγώθηκα πολύ από αυτό που μπόρεσα να ακούσω. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, προστίθενται και άλλα πράγματα για να γεμίσει το κύπελλο», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr