Skip to main content

Επίδειξη δύναμης και με την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός

Εντυπωσιακοί για άλλο ένα παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν «φύλλο και φτερό» την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, σημειώνοντας την ένατη φετινή νίκη σε 13 αγώνες.

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός διάγει μία από τις καλύτερες περιόδους της Ιστορίας του σε αγωνιστικό επίπεδο και μετά την Βίρτους Μπολόνια το κατάλαβε και η Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέτριψε την πρωτοπόρο της φετινής Ευρωλίγκας, Φενέρμπαχτσε, με 94-67 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης και σημείωσε την ένατη νίκη του.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Βεζένκοφ με 21 πόντους, από 12 πρόσθεσαν ο Λαρεντζάκης και ο Πίτερς, 11 ο Φαλ, ενώ ο Σλούκας μέτρησε άλλους 8, μαζί με 7 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 12-0 πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα, δείγμα του τι θα επακολουθούσε, με τον Βεζένκοφ να έχει… πάρει ήδη φωτιά σε αυτό το διάστημα.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 31-11, ενώ με σταθερότητα και ισορροπία σε άμυνα-επίθεση οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +29 (50-21), 4:21 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου κι έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 58-31.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μείωσε κάπως τη διαφορά στην τρίτη περίοδο (70-51) αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν εκ νέου τη διαφορά στο +27 (78-51) στο πρώτο δίλεπτο του τελευταίου δεκάλεπτου και στο +31 (89-58) λίγο πριν τη λήξη, δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην επιτυχία τους.